Ξυπνήσαμε Αντωνάκη μου… ξυπνήσαμε


Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμα και ενίοτε υπάρχουν άμεσοι αναπληρωτές…

Ο ελληνικός λαός εχθές απάντησε διπλά: Πρωτίστως, έδωσε ένα τεράστιων διαστάσεων ισχυρότατο μήνυμα για την εφαρμοζόμενη εδώ και δύο χρόνια πολιτική στη χώρα. Η πολιτική των μνημονίων έχει αναμφισβήτητα καταδικαστεί και ουδέν περιθώριο υπάρχει πια να συνεχίσει να επιβάλλεται καθ’ οιουδήποτε τρόπο. Ταυτόχρονα όμως, έκρινε και τους εκφραστές των πολιτικών αυτών, αυτούς που πρωτοεισήγαγαν στη χώρα τις πολιτικές-ολετήρα του ΔΝΤ και λοιπών «ευρωπαϊκών» θεσμών αλλά και όσων μετέπειτα τις υιοθέτησαν, ενώ αρχικά τις καταδίκαζαν…

Όσον αφορά τους πολιτικούς χειριστές των μνημονιακών πολιτικών, αυτοί έχουν ηχηρότατα καταδικαστεί σε οποιοδήποτε μέρος του πολιτικού σκηνικού και αν ανήκουν, είτε με την απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, είτε με την καταβαράθρωση των ποσοστών τους.

Οι ευθύνες της ηγεσίας της ΝΔ ως προ το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξαν τεράστιες, και αυτό διαφαίνεται και από τον σημερινό εκλογικό χάρτη που έχει προκύψει. Η διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης πήρε μια νέα βαθύτερη διάσταση, που κορυφώθηκε με την αναίτια αποβολή σημαντικών στελεχών της παράταξης, που πολλοί από αυτούς είχαν πρωτοστατήσει για την εκλογή του νυν αρχηγού της.

Ο ελληνικός λαός αποφάσισε αρνητικά για την επιλογή αυτή. Τα λάθη στρατηγικής της ηγεσίας της ΝΔ από τον περασμένο Νοέμβριο και έπειτα καταδεικνύουν ηγετική αδυναμία επαρκούς εκπροσώπησης, τόσο στο εσωτερικό της παράταξης όσο και εκτός της, ένα θέμα που πιστεύω θα τεθεί σε χρόνο όχι πολύ μεταγενέστερο από σήμερα και όταν θα έχει αποφασιστεί η πολιτική πορεία της χώρας τις επόμενες μέρες (σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας/νέες εκλογές).

Οι ευθύνες για την πορεία της παράταξης και τα συντριπτικά αρνητικά ποσοστά που καταγράφονται κάτω του 20% έχουν ονοματεπώνυμο. Πολιτικοί ηγέτες και «ηγέτες» είθισται να τίθενται προ των ευθυνών τους αλλά και λογοδοτούν ενώπιον του ελληνικού λαού. Και ο λαός αποφασίζει ποιους θα επιβραβεύσει…

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.