ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟΥ 18,8% ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ


ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Εκρηκτική καταγράφεται η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το ιστορικό χαμηλό του 18,8% που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αποτυχία αυτή στον ίδιο τον κ. Σαμαρά και στον στενό κύκλο των συνεργατών του που σχεδίασαν και υλοποίησαν τη στρατηγική που -όπως τονίζεται- έφερε το κόμμα σε αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι σχετικές συζητήσεις δεν έχουν πάρει τη μορφή επίσημων παρεμβάσεων, διότι όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση του «κύκλου» των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Εμπειρα κομματικά στελέχη σημειώνουν, μιλώντας στο «Εθνος», ότι αυτήν την ώρα προέχει η άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί και αμέσως μετά θα τεθεί σε όλα τα κομματικά όργανα το θέμα της κατάρρευσης των ποσοστών της ΝΔ «και οι ευθύνες θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει μακριά από κάθε είδους εμπλοκή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε βουλευτές που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα.

Δεν άφησε, σύμφωνα με συνομιλητές του, κανέναν υπαινιγμό για τις επιδόσεις του κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ
από ΠΡΕΖΑ TV

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.