Από τον Φ. Σαχινίδη θα εκπροσωπηθεί η χώρα στο Eurogroup και στο Ecofin


Από σκληρή δοκιμασία αναμένεται να περάσει, τη Δευτέρα και την Τρίτη, η χώρα, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του Ecofin. Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, πείστηκε, τελικά, να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Συμβούλιο μετά από συνεννόηση Παπαδήμου-Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δοκιμασία περιμένει, εξάλλου, την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για την εκταμίευση κεφαλαίων που θα στηρίξουν τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», το τι θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα σε αυτά τα κορυφαία κοινοτικά όργανα προκύπτει όχι μόνο από τις επίσημες δηλώσεις των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών τις τελευταίες ημέρες, αλλά και από την απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την περασμένη Τετάρτη να περικόψει κατά 1 δισ. ευρώ τη δόση του δανείου της τρόικας στη χώρα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι για την τύχη του ομολόγου των 435 εκατ.ευρώ, το οποίο δεν έχει περιληφθεί στο PSI και λήγει στις 15 Μαΐου, θα κληθούν να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

finance.in.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.