ΔΙΑΣΩΣΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ !


Τίποτα πια δεν είναι όπως φαίνεται, η αλήθεια βρίσκεται σ’ ότι δεν φαίνεται! Παρακολουθούσα με έκπληξη, για ακόμα μια φορά, με πόση ευκολία για να “σωθεί η χώρα” προσφέρουν απλόχερα στήριξη στη Ριζοσπαστική Αριστερά, οι “σωτήρες”, που οι καημένοι “έβαλαν πλάτη” στη διαστρέβλωση, την υποκρισία, την αλαζονεία, την προδοσία, κλπ. Σκεφτόμουν ποιο λάκκο έχει τώρα η φάβα και πόσο βαθύς είναι όταν ένας φίλος με παρότρυνε να ξαναδιαβάσω το Δόγμα του Σοκ της Naomi Klein, εκδ. Λιβάνη, 2007 και ιδιαίτερα το κεφαλαίο 6, “Διάσωση χάρη σε έναν πόλεμο”.
[…] Άπό στρατιωτική άποψη, η διάρκειας έντεκα βδομάδων σύρραξη δεν έχει σχεδόν καμία ιστορική σημασία. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον αντίκτυπο στο σχέδιο για την επιβολή της ελεύθερης αγοράς, ο οποίος ήταν τεράστιος: Ο πόλεμος των Φόκλαντ έδωσε στην Θάτσερ την πολιτική κάλυψη που χρειαζόταν για να εφαρμόσει για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα ριζικού καπιταλιστικού μετασχηματισμού σε μία Δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία. […] Η ανακατάληψη των Φόκλαντ από το βρετανικό στρατό έφερε την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Εταιρεία” (Operation Corporate), και, παρότι πρόκειται για ένα αλλόκοτο όνομα για μία πολεμική εκστρατεία, αποδείχθηκε προφητικό. […] Η Θάτσερ χρησιμοποίησε τον πόλεμο των Φόκλαντ για να πραγματοποιήσει τις πρώτες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις -εκποιήσεις σε μία Δυτική δημοκρατία. Αυτή ήταν η πραγματική “Επιχείρηση Εταιρεία”, και είχε ιστορικές συνέπειες. […] Η Θάτσερ απέδειξε ότι όταν σοβεί μία αρκετά σημαντική κρίση, είναι εφικτό να επιβληθεί μία περιορισμένη εκδοχή της ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ -ΣΟΚ σε μία δημοκρατία. […]
Το μυαλό μου δεν θα πήγαινε ποτέ σ’ ότι θα μπορούσε όχι Έλληνας πολιτικός αλλά ούτε Έλληνας άνθρωπος να προσφύγει σε ανάλογη λύση για να επιτύχει το σκοπό του, δηλαδή ν’ αναγκάσει τον ελληνικό λαό να “σωθεί”. Ύστερα θυμίθηκα τα ΙΜΙΑ…

Ο Ελληνικός λαός ανυπάκουος αντιδρά και αυτό είναι απολύτως σίγουρο ότι θα το πολεμήσουν λυσσαλέα με κάθε τρόπο! Ο πραγματικός εχθρός είναι το φίδι που τρέφουμε στον κόρφο μας, ο Εφιάλτης που ανοίγει κερκόπορτες σ’ εκείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Η Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγεται άλλο χειρότερο!

Τώρα περισσότερο παρά ποτέ ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ ΔΙΑΣΩΣΗ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ !

 1. Ὁ/ἡ human-philosophie γράφει:

  Όχι φόβος , πάνω απ’ όλα ενότητα μεταξύ μας. Ο φόβος νικάτε μόνον με την δική μας συνοχή και την αλληλουποστήριξη, άσχετα που ανήκει ο καθένας, αρκεί ο πρωταρχικός σκοπός να είναι η πατρίδα μας, μα πάνω απ’ όλα η τιμή του Έθνους μας και η υπόληψή του.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Δεν νομίζω ότι ο αρθρογράφος έχει ως στόχο τον φόβο. Αλλά δίνει ένα δεδομένο του δόγματος του σοκ το οποίο είναι και ξεκάθαρο και πιθανό.

   Αν ισχύουν τα γραφόμενα του – που πιστεύω ότι ισχύουν – τότε η όλη ιστορία όχι απλά είναι βασισμένη επάνω στο συγκεκριμένο δόγμα αλλά έχει οργανωθεί μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια της.

   Αν οι Τούρκοι μας χτυπήσουν την στιγμή που θα φαίνεται ότι οι μνημονιακοί γλύφτες της Μέρκελ και του ΔΝΤ χάνουν την εξουσία δεν θα είναι επειδή “άδραξαν” την ευκαιρία. Θα είναι επειδή κάποιος τους έχει βάλει στο πρόγραμμα ως τελευταία γραμμή άμυνας αλλά ταυτόχρονα και συμμόρφωσης των υπόλοιπων λαών που έχουν σειρά.

   Για αυτό παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο. Και το πείραμα έχει στάδια και φτάνει στο τελευταίο….

   Βλέπω τον Γιωργάκη τον Ποπάυ και τους υπόλοιπους όχι απλά λιντσαρισμένους αν γίνει κάτι τέτοιο….. αλλά να παίρνει ο κόσμος τα κομμάτια τους για σουβενίρ…..

   Και μην διανοηθούν να φύγουν….γιατί θα τους βρούμε ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…..

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.