Κυβερνήστε και μην χρεωθείτε την παραγραφή!


Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη

Μεσημέρι, σε μια σχεδόν άδεια ταβέρνα στον Πλαταμώνα. Ο νέος που φέρνει το φαγητό, άνεργος επιστήμονας σε χρέη σερβιτόρου, θέλει να μάθει πώς φάνηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στους Αθηναίους.  Η συζήτηση ζεσταίνεται και κάποια στιγμή όταν προκύπτει ότι ομιλεί με έναν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 6ης Μαίου, το πρόσωπό του φλογίζεται, τα μάτια του καρφώνονται στον  συνομιλητή του και με δυνατή φωνή που πάλεται από αγανάκτηση του λέει:
Όταν πάτε και καταθέτετε την εντολή εμένα με σκέφτεστε; Είμαι άνεργος τέσσερα χρόνια τώρα. Πότε θα αρχίσω να έχω κάποια ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα; Γιατί δεν ξεκινάτε να κυβερνάτε αφού σας δίνουν ψήφο ανοχής οι ηττημένοι των εκλογών; Γιατί δεν προσπαθείτε να δείξετε δείγμα γραφής συμμαζεύοντας τα οικονομικά, ελέγχοντας την εγκληματικότητα, δημιουργώντας συνθήκες εμπιστοσύνης στην αγορά, με την φροντίδα σας κατ´ αρχήν στο τουρισμό, που θα δώσει κάποιες δεκάδες χιλίαδες θέσεις εργασίας αυτήν την εποχή; Γιατί δεν πιάνετε να αποκαταστήσετε τους θεσμούς; Να θεραπεύσετε την διαστροφή του νομοθετικού πλαισίου που δημιουργεί την ατιμωρησία των επίορκων πολιτικών, να αλλάξετε τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη-Παυλόπουλου που οδήγησε σε ακυβερνησία μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών! Γιατί, τέλος, δεν αποκαθιστάτε το πληγωμένο αίσθημα δικαίου  των Ελήνων πολιτών μετά τον βιασμό της Δημοκρατίας από τους επίορκους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ και την καταστροφή; Κλείνοντας την κουβέντα κατέληξε με την φράση του τίτλου: Κυβερνήστε και μην χρεωθείτε την παραγραφή των εγκλημάτων του Γιωργάκη και της παρέας του!
Τα επιχειρήματά μου ότι δεν μπορούμε με την πρώτη μέρα, που θα αρχίσουμε να κυβερνούμε, να εφαρμόσουμε τα απάνθρωπα μέτρα του 2ου Μνημονίου με περικοπές μισθών και συντάξεων κατά 20%, να προβούμε σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ. μέτρων δεν μείωσαν τον καταγγελτικό του οίστρο: και ποιός σας είπε ότι πρέπει να εφαρμόσετε αυτά τα μέτρα; Τι θα συμβεί αν δεν τα εφαρμόσετε; Θα σταματήσουν οι δανειστές να στέλνουν τις..δόσεις τους; Θα σταματήσουν να παίρνουν τα λεφτά τους από τον ειδικό τοκογλυφικό λογαριασμό τους; Πες τους εκεί κάτω στην Αθήνα ότι όποιοι ψηφίσαμε αντιμνημονιακά κόμματα είμαστε αποφασισμένοι να υποστούμε όποιες θυσίες χρειαστεί προκειμένου να σταθεί η Πατρίδα ξανά στα πόδια της. Το να μας στέλνουν 4,2 δις αντί για 5,2 σε συνέχεια της εκφοβιστικής τακτικής τους, στην κατάσταση που μας έχουν φέρει, μας φαίνεται πια αστείο. Και τίποτε να μην μας στείλουν εμείς είμαστε διατεθιμένοι να υποστούμε την οποιαδήποτε θυσία προκειμένου ο τόπος να απαλλαγεί από την τρόικα και τους άθλιους ντόπιους συνεργάτες της που μας σκοτώνουν το μέλλον το δικό μας και των παιδίων μας.
Σύμφωνοι, όμως πώς μπορεί μια αδύνατη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ψήφους ανοχής των μνημονιακών κομμάτων να πάρει τόσο δυναμικές αποφάσεις; Αν τολμήσουν να εναντιωθούν σε μια τόσο λογική και πατριωτική πολιτική θα βρούν ολόκληρο τον λαό απέναντί τους! Ενώ τώρα μπορούν εκ του ασφαλούς να καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για αποφυγή ανάληψης της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας.
Αυτή την φωνή αγωνίας του άνεργου επιστήμονα πρέπει να την ακούσουμε όλοι με μεγάλη προσοχή! Η αποφασιστικότητα του λαού μας για ¨υπέρ πάντων αγώνα¨ προκειμένου ο τόπος να αποκτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια είναι διάχυτη μέσα σε όλα τα κόμματα κι αυτό το γνωρίζουν οι ηγεσίες τους. Από την άλλη οι διεθνείς συνθήκες είναι πλέον ευνοϊκές για την επικράτηση της λογικής αντιμετώπισης της Ελληνικής κρίσης. Σύμμαχοι σ´ αυτό θα βρεθούν όχι μόνο ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας αλλά και οι ίδιοι οι Γερμανοί πολίτες που με τρόμο βλέπουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα να αναγεννιέται ο φασισμός σαν αποτέλεσμα επιβολής της μυωπικής οικονομικής πολιτικής της κ. Μέρκελ. Πολιτική που την στιγμή που εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εξάπλωσή του σε ολόκληρη την γηραία ήπειρο!

Δημήτρης Ματσικούδης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.