Μ. Μόντι: “Οι ‘Ελληνες Παραχώρησαν την κυριαρχία τους”


«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες”.

Ο Ιταλός, τεχνοκράτης πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων». Παράλληλα, όμως, παραδέχθηκε πως η «Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».

«Η δημοσιονομική πειθαρχία που ζητήσαμε δεν αποτέλεσε μια παραχώρηση σε λογικές που αποφασίσθηκαν από άλλους, αλλά, αντιθέτως, καλέσαμε τους Ιταλούς να δείξουν, όλοι μαζί, ότι διαθέτουν περηφάνια, τους καλέσαμε να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Μόντι.

Παράλληλα, ο Ιταλός οικονομολόγος και τεχνοκράτης πρωθυπουργός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, να μην χαλάσουν οι σχέσεις του με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «εμπιστεύεται το ιταλικό πρόγραμμα εξυγίανσης της δημόσιας οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Μ. Μόντι: “Οι ‘Ελληνες Παραχώρησαν την κυριαρχία τους”

 1. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  Αξιότιμε κ.Μοντι η σύγκριση των δύο χωρών μας θυμίζει σύγκριση βουβαλιού με topolino.
  Απορούμε για το εξής γιατί η Ιταλία { Βατικανό και Κράτος } δανείστηκε με λιγώτερο επιτοκιο συγκριτικά με την Ελλάδα.???

  Για τις ζημιές του Καβαλιερε γιατί δέν κλήθηκε ο Ιταλικός λαός να τις πληρώσει τουλάχιστον κατά αναλογία ίση με αυτά που πληρώνουν σήμερα οι Ελληνες ?

  Γιατί σήμερα κλήθηκε η Ελλάδα να ειναι το εξιλαστήριο θύμα – ο Εσταυρωμένος της αποτροπής κατάρρευσης της παγκοσμιας οικονομίας.??…δηλ. να παραχωρήσει ακόμη και εδάφη της ?? …μήπως και αυτό έχει προαποφασιστεί και σε καμμία τριμερή ?

  Παρασχάκης Γεώργιος Νομ.Μελετητής ΑρχαιοΑθηναικού Δικαίου

  Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.
  Παν.Ρώμης – Πειραιώς – ΕΜΠ

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Είναι πολύ απλά διαφορετικοί τρόποι ξεπουλήματος….

   Στην Ελλάδα είναι μέτρα παραδειγματισμού …

   Στην Ιταλία ο παραδειγματισμός είναι η Ελλάδα…..

   Ο σκοπός κοινός. Η παράδοση στους τοκογλύφους.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.