Τα πιθανά σενάρια της μελλοντικής πορείας προς το χάος


Με πιθανότερο το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Το συμβούλιο θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, οπότε θα γίνει η τελευταία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Τα σενάρια που επεξεργάζονται τα κόμματα τις τελευταίες ώρες είναι τα εξής:

– Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη θα υποχωρήσει και τελικά θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

– Ο κ. Φώτης Κουβέλης θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος να περιέχει μόνο τεχνοκράτες

– Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα συμφωνούν σε μια οικουμενική κυβέρνηση με ιδιαίτερα περιορισμένη χρονική διάρκεια. Αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής να αλλάξει το Μνημόνιο, με περιορισμούς την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ.

– Ένα τέταρτο σενάριο θέλει να ασκείται πίεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού ο κ. Καμμένος προηγούμενα δεν δέχτηκε να συναντήσει τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προβλέπεται ο κ. Παπούλιας να «πετάξει το μπαλάκι» της ακυβερνησίας προς την πλευρά του.

Σε όποιο σενάριο από τα παραπάνω και να πόνταρε κανείς η προκήρυξη των εκλογών θεωρείται η σχεδόν βέβαιη κατάληξη της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, οπότε οι εκλογικές μηχανές όλων των κομμάτων δεν έχουν σβήσει.
Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετέφερε το απόγευμα της Παρασκευής την εικόνα της οικονομίας όπως ο ίδιος την βλέπει, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δηλαδή οι διεθνείς αγορές πιέζουν προς την εξέυρεση άμεσης λύσης.

Επίσης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συζήτηση για θέματα που άπτονται των συνεδριάσεων του Eurogroup, της Συνόδου Κορυφής, της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός από εκείνα της οικονομίας, απασχόλησαν επί μακρόν τους δύο άνδρες.

Σχόλιο:

Ο Φώτης Κουβέλης βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει στην γωνία για να του “φάει τα κουκιά”, δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας από την άλλη μεριά δεν θέλει με τίποτε κάτι τέτοιο γιατί μετά δεν θα μπορεί να φωνάζει απ΄έξω λέγοντας ότι τον βολεύει.

Όσο όμως μεγαλώνει το ποσοστό του, ή θα μπει σε κυβέρνηση, ή θα κυβερνήσει μόνος.

Η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως αντιαναπτυξιακή αφού διακατέχεται από το κομμουνιστικό σκεπτικό της κρατικοποίησης των πάντων και την καταστροφή της πραγματικής μεσαίας τάξης που αποτελείται από τους ελεύθερους μιοκροεπαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχιερήσεις που θα κλείσουν μέχρις ενός λόγω των υψηλών φόρων και θα δώσουν ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 1.500.000 ανέργους.

Αυτούς υποτίθεται θα τους προσλάβει στο δημόσιο και θα τους πληρώνει με τι;

Από την άλλη πλευρά εκείνος που είναι ο απόλυτα κύριος υπεύθυνος για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης είναι ο Καμμένος, που πήρε μεν τα κουκιά, αλλά δεν συζητάει με κανέναν ενώ οι θέσεις του είναι ίδιες με αυτές της Νέας Δημοκρατίας της οποίας είναι και παιδί και ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του.

Πρέπει ο Πάνος Καμμένος να αντιληφθεί την σοβαρότητα των στιγμών για όλους μας και να κάνει την υπέρβαση και να “κάνει και την καρδιά του πέτρα” και να βρει τρόπο συννενόησης με την Νέα Δημοκρατία.

Γιατί σε λίγο, όλοι οι Έλληνες θα είμαστε νεκροί οικονομικά, αν ούτε νεκρός δεν συνεργαστεί με αυτούς, από τους οποίους στα δικά μας μάτια δεν διαφέρει.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τα πιθανά σενάρια της μελλοντικής πορείας προς το χάος

  1. Ὁ/ἡ Σωτήριος Καλαμίτσης γράφει:

    Δεν διαφέρει ο Καμμένος από τη ΝΔ:

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.