Το παραμύθι με τους μισθούς και συντάξεις πρέπει επιτέλους να τελειώσει…


Ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό για τις ενέργειες και τα ψέματά τους, εντούτοις εξακολουθούν οι πανελίστες τους μέσα από τις οθόνες των καθεστωτικών ΜΜΕ, να πουλάνε την προπαγάνδα τους για τον φανταστικό κίνδυνο να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Δεν έβαλαν μυαλό αυτά τα κόμματα και το αποτέλεσμα θα το εισπράξουν στις επόμενες εκλογές, ώστε να οδηγηθούν επιτέλους μόνιμα στον αποτεφρωτήρα της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Μόλις προχθές η τρόϊκα αποδέσμευσε ποσό 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως δεν εισήλθαν στα ταμεία του ελληνικού κράτους, αλλά εισήλθαν μόνο λογιστικά μέσα στον Ειδικό Λογαριασμό που θεσπίστηκε με το νέο μνημόνιο και από εκεί πήγαν κατευθείαν στην ΕΚΤ.  Αυτά τα 4,2 δις ευρώ είναι νέο δάνειο που φορτώνεται ο ελληνικός λαός, προκειμένου να….δοθούν στην ΕΚΤ για να εξοφληθεί ομόλογο που λήγει τώρα και το οποίο είχε αγοράσει η ΕΚΤ από την δευτερογενή αγορά ομολόγων στη μισή περίπου τιμή του.

Προσέξτε το παράλογο της υπόθεσης.

Ενώ η ΕΚΤ είχε αγοράσει αυτό το ομόλογο μισοτιμής με ανάλογη ζημία του ιδιώτη (αγορά) που το κατείχε και ο οποίος φυσικά δεν μας ξαναδανείζει, εντούτοις, αυτό φρόντισαν οι Γερμανοί να εξαιρεθεί από το κούρεμα των ομολόγων, να υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και να το εισπράξει ολόκληρο η ΕΚΤ. Δηλαδή η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, κερδοσκοπεί ασύστολα με εντολή της Γερμανίας, σε βάρος της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού φορτώνοντάς μας με ακόμα περισσότερα χρέη..

Ούτε ευρώ από αυτό το δάνειο των 4,2 δις, αλλά και οποιοδήποτε από εδώ και μετά δάνειο της τρόϊκας, δεν πρόκειται πλέον να ξαναπάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα από εδώ και πέρα δάνεια, καθώς και τα χρήματα από τους φόρους, θα πηγαίνουν στον Ειδικό Λογαριασμό και από εκεί θα πληρώνονται πρώτα τα τοκοχρεολύσια  των δανείων της τρόϊκας και τα υπόλοιπα ομόλογα των ιδιωτών που κουρεύτηκαν.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι από εδώ και στο εξής, το μνημόνιο εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό, αντί για καταγγελία του μνημονίου, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί στο εξής να ξαναπάρει άλλες δόσεις δανείων από την τρόίκα, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν το ελληνικό χρέος.  Δεν χρειάζεται ούτε να βγούμε από το ευρώ, ούτε τίποτε άλλο. Θα ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε (κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή), χωρίς νέα δάνεια, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν έρχονται στο λαό αλλά πηγαίνουν στην τρόϊκα.

Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα η τρόϊκα θα το θεωρήσει καταγγελία της δανειακής σύμβασης, γιατί θα χάσει προσωρινά την «κότα» που κάνει τα χρυσά αυγά, αλλά δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει πίσω όσα έχει δώσει, αλλά εκεί θα αρχίσει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία. .

Μόνο έτσι και κάτω από την πίεση και της γενικότερης ευρωπαϊκής Κοινής Γνώμης, θα αναγκαστεί η τρόϊκα να ξανακαθίσει σε ένα νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.