Ποίος ξεχνάει τ’ όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;


Γνωρίζουμε ότι οι Μάκεδνοι και μετέπειτα Μακεδόνες, ήταν απόγονοι του Μακεδόνα που γέννησε ο Ζευς με την Θυία του Δευκαλίωνα. Μακεδνός / μηκεδανός σημαίνει ψηλός και λεπτός. Κεδνός, όμως, σημαίνει τον άνακτα, τον άρχοντα. Άναξ (βασιλεύς), άνασσα, αρχικά είναι τίτλος των θεών. Μακεδονία ονομάσθηκε η γη/Μα-Γα των κεδνών/θεών, όπου βρίσκεται ο Όλυμπος, η “κατοικία” τους!       Ο λαός μας δεν επιτρέπει σε κανέναν να  καπηλευθεί την ιστορία του! Είναι άλλο να δίνεις και να φιλοξενείς κι άλλο να σου αρπάζουν και ν’ απαιτούν! Δεν τους υποδεικνύουμε πως θα ονομασθούν, είναι δικαίωμα τους να ονομασθούν όπως επιθυμούν, όπως δικό μας δικαίωμα είναι να μην παραχωρούμε τ’ όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όσα θα επιφέρει μία τέτοια παραχώρηση! Το σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η πίσω πόρτα ή κερκόπορτα που το πολιτικό σύστημα Μνημονιακό και Αντιμνημονιακό γνωρίζουν καλά! Υπάρχει ελπίδα η υπόθεση ν’ αναβληθεί λόγω έλλειψης κυβέρνησης. Μετά; ….

Ψηφίσαμε για να στείλουμε ηχηρό το μήνυμα στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελληνική Βουλή! Το έλαβαν επιτυχώς αλλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η ΑΠΟΧΗ 35% είναι το μεγαλύτερο κόμμα! Περιφρονούν την πλειοψηφία που λέει “Κανένα κόμμα δεν εμπιστεύομαι και δεν θεωρώ ικανό να κυβερνήσει”! Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πιστεύω τα λόγια σας, την ειλικρίνεια σας διότι στην πράξη οι χειρισμοί σας μας οδήγησαν σε καταστροφή ηθική και οικονομική!  Η αποχή δεν λέει συγκυβερνήστε αλλά αντίθετα πηγαίνετε από εκεί που ήρθατε (ευγενικά)! Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο, γνωρίζοντας το πολιτικό σύστημα, την ψυχολογία του φόβου και τις απειλές, γνωρίζουμε όλοι ότι τα ποσοστά των εκλογών δείχνουν μόνο το τέλος του πολιτικού συστήματος!

Και ενώ οι εκβιασμοί συνεχίζονται εμείς βρισκόμαστε μπροστά σε πιο σύνθετα διλήμματα. Τώρα δεν είναι μόνο το Μνημόνιο και τα συνπαραμαρτούντα, είναι και όλα τ’ άλλα…!

Προσωπικά δεν μου αρκεί να καταγγελθεί το Μνημόνιο και μαζί να παραχωρηθεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στα Σκόπια, δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία, διότι η ονομασία δε είναι μόνο γεωγραφική. Θα ήθελα λοιπόν,  να τοποθετούν δημόσια και εφ’ όλης της ύλης όλα  τα υποψήφια κόμματα (εκτός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διότι τις θέσεις τους είχαμε καιρό να τις μάθουμε καλά) και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν όντως θέλει να φέρει ελπίδα και ν’ αγκαλιάσει το δίκιο του ελληνικού λαού, θα πρέπει να το κάνει εφ’ όλης της ύλης κι όχι επιλεκτικά, πράγμα που θα έδινε διέξοδο ακόμη μία φορά!

Ας γίνει σύνθημα το δίκιο και η αλήθεια κι όχι το αριστερό δίκιο και η δεξιά αλήθεια που οδηγούν σε διχασμό και μεγαλώνουν την αποχή!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.