Θέλουν Μall στην “αυλή του Πλάτωνα”!


Η πολιτική του Μνημονίου αν και χρεοκόπησε, απειλεί με καταστροφή τηνΑκαδημία Πλάτωνος.

Θα υπογράψουν τα μέλη του ΟΡΣΑ την “πολιτική” υπουργού του ΠΑΣΟΚ  που καταδικάστηκε στη συνείδηση των ψηφοφόρων του;

Αύριο στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποφασίζεται μακριά από τα φώτα το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος.   Στις 11.00 το πρωί πρόκειται να συζητηθεί η κατασκευή Εμπορικού Κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, με τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Πρόκειται για μια επανάληψη του φαινομένου της REDS, μόνο που εδώ τον κεντρικό ρόλο έχει παίξει υπουργός του ΠΑΣΟΚ και παρά τη χρεοκοπία της πολιτικής της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αύριο στελέχη που προέρχονται από το συνδικαλιστικό χώρο των πολεοδόμων – χωροτακτών και πανεπιστημιακοί πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα. Αναρωτιόμαστε με ποια πολιτική ηθική μετά την καταδίκη της μνημονιακής κυβέρνησης, άνθρωποι που δηλώνουν πως προέρχονται από την αριστερά και επιστήμονες θα εγκρίνουν, την σχετική εισήγηση.

Επί της ουσίας αν αύριο ο ΟΡΣΑ πει το “ναι” θα επιτρέψει την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου που θα έχει ως αυλή τον αρχαιολογικό χώρο του Πλάτωνα. Πρόκειται για ύβρη! Ο τίτλος του εμπορικού κέντρου οικειοποιείται το όνομα της περιοχής, αφού θα λέγεται Gardens Academy και μετά τις άλλες πολεοδομικές παρεμβάσεις που επεξεργάζεται ανεξάρτητα ο δήμος θα είναι αρκετά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και στο μελλοντικό Μουσείο της Πόλης των Αθηνών.  Το ελληνικό κράτος θα κάνει μια μεγάλη δημόσια επένδυση για το Μουσείο και δίπλα, θα υπάρχει ένας και μόνο ιδιώτης που θα είναι σε θέση να την εκμεταλλευτεί.

Το εντυπωσιακό στοιχεία είναι πως οΟΡΣΑ με τη νέα του σύνθεση, επιλεγμένα από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνουστην εισήγησή τους, δεν λαμβάνουν υπόψη τους το σχέδιο για το Μουσείο που εκπονεί το υπουργείο Πολιτισμού παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός πως υπάρχουν στον Κηφισό τουλάχιστον άλλα δύο εμπορικά κέντρα σε απόσταση αναπνοής.

Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που θα έχει στο Μπουρνάζι και στο δήμο Περιστερίου αφού το εμπορικό κέντρο προορίζεται να κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Κηφισού, σε μια έκταση 53 στρεμμάτων,  στην οποία επιχειρείται η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, όπου η εταιρεία διαθέτει περίπου 19 στρέμματα . Αν ισχύσει ο συντελεστής δόμησης 24 που αναφέρεται στην εισήγηση θα αποφέρει συνολικά και άμεσα 45.600 τ.μ.

Είναι η ώρα των αποφάσεων. Θα εγκρίνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου προέδρου του ΣτΕ την καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνος; Ποια είναι η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Πολιτισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη; Ποια είναι η στάση των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Νίκου Σηφουνάκη; Ποια είναι η θέση της γενικής γραμματέως Περιβάλλοντος Μαρίας Κάλτσα;

Και εξίσου σημαντικό:  Θα αποδεχθεί τις πράξεις του ΟΡΣΑ ο δήμαρχος ΑθηναίωνΓιώργος Καμίνης, όταν ο ίδιος ζητάει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην πόλη, δημιουργώντας ένα Μητροπολιτικό Δήμο; Και πως θα μπορέσει να ανακάμψει το Ιστορικό  Κέντρο της Αθήνας, όταν στις παρυφές του θα δημιουργηθεί ένα ακόμηmall; Ποια η θέση του δημάρχου Περιστερίου;

Και επειδή στην πολιτική υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που είναι ακόμη έντιμοι. Αποδέχονται αυτή τη μεθόδευση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες, μέλη του ΟΡΣΑ που θα θελήσουν να υπογράψουν και να μπουν στην ιστορία, ως οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Ακαδημία Πλάτωνος;


Για ένα να είναι σίγουροι όλοι τους: Τα μάρμαρα είναι γλώσσα μας. Ο Πλάτωνας δεν είναι mall. 

akadimia-platonos

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Θέλουν Μall στην “αυλή του Πλάτωνα”!

 1. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  Εκπλησεστε με τις άνω βλεψεις ?

  Δηλαδή τι είδους διαφορετικό περιβαλλοντικά και Νομικά Δίκαιο υλοποίησαν με τα Ημιτελή – Δαπανηρά Οικοδομικά αναπλαστικά (πλαστικά στις μακέτες } ….Εργα όλα αυτά τα έτη στο χαρακτηρισμένο Δασικό Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ 2007 – 2012 ?;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Εξ άλλου…. 1 Μήνα… πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 αγνόησαν την ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ Ανάπτυξη…………. και ψήφισαν εσπευσμένα { και αψήφισαν τον Ελληνικό Λαό }…. τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό…Νομος Υπ.αρ. 4067…. ΦΕΚ 79/9/4/2012 και εις τον οποίον όλως περιέργως ενέταξαν το άρθρο 41 ως ρύθμιση αναφορικά με τα Δασικά Πάρκα – Αλση – Ελεύθερους Χώρους.

  Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 41 του ψηφισθέντος Νόμου ακυρώνονται προυπάρχοντες Νόμοι – ΦΕΚ και ανακαλείται:

  α) Η εξαίρεση απο την κατεδάφιση Οικοδομικών και Αυθαίρετων δομικών Κατασκευών σε Κοινόχρηστες Δασικές εκτάσεις τουτέστιν ……….Αλση – Πάρκα – Ελεύθερους Χώρους, με ή χωρίς ιστορικά μνημεία..

  β) Ανακαλούνται όλες οι προυπάρχουσες πράξεις της Διοίκησης σχετικές με την Προστασία αυτών των εκτάσεων.

  Ποίοι υπέγραψαν τον σχετικό Νόμο ?;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  1 ) Κάρολος Παπούλιας
  2) Αναστάσιος Γιαννίτσης
  3) Αννα Διαμαντοπούλου
  4) Νικόλαος Σηφουνάκης
  5) Ανδρέας Λοβέρδος
  6) Φίλιππος Σαχινίδης
  7) Σωκράτης Ξυνίδης
  8) Γεώργιος Μπαμπινιώτης
  9) Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης
  10) Παύλος Γερουλάνος
  11) Δημήτρης Αβραμόπουλος
  12 Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
  13) Μαυρούδης Βορίδης
  14) Μιλτιάδης Παπαιωάννου

  και………………. ο Νοών Νοείτω

  Μαρκαράς Πολύκαρπος Αρχ.Μηχ.
  ΤΕΕ 46487.Παν.Ρώμης.
  κάτοικος θαμώνας Πεδίου του Αρεως.

  http://polmarkarch.wordpress.com

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  http://expaganus.wordpress.com

  http://www.asda.gr/elxoroi

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.