Οι G8 «θέλουν» την παραμονή μας στην Ευρωζώνη…


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος των Αρχηγών των 8 ισχυρότερων οικονομιών της Υφηλίου (της ομάδας γνωστής ως G8) σε Αμερικανικό έδαφος, στο γνωστό Camp David της Πολιτείας Maryland το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Να θυμίσω ότι η Ομάδα είχε ξεκινήσει το 1975 ως G6 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) εξελίχθηκε τον επόμενο κιόλας χρόνο σε σε G7 με την είσοδο του Καναδά και κατέληξε ως G8 με την  είσοδο της Ρωσίας το 1997. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει χωρίς το δικαίωμα να φιλοξενήσει την Ομάδα των G8 ή να προεδρεύσει στη διαδοχική εναλλαγή προέδρων της Ομάδας.

Στην Σύνοδο που μόλις ολοκληρώθηκε είναι αλήθεια ότι ασκήθηκε πίεση στην Καγκελάριο κ Μέρκελ να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη…

Αλλά…

Αυτό το «Αλλά» είναι που προβληματίζει καθώς ΟΛΟΙ συμφώνησαν…

Αλλά…

Επέμεναν ότι αυτό μπορεί να γίνει ΕΦΟΣΟΝ η Ελλάδα τιμήσει τις υπογραφές της και προχωρήσει στην εφαρμογή ΟΛΩΝ των συμφωνηθέντων στα περιβόητα (και για πολλούς Έλληνες «κατάπτυστα»…Μνημόνια!…)

Δηλαδή ΝΑΙ είναι επιθυμητή η συνέχιση της παραμονής μας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη, απεύχονται ΟΛΟΙ την βίαια έξοδό μας που θα προκαλέσει τρομερή οικονομική, ίσως και κοινωνική αναταραχή, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να «Τιμήσουμε» τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις που έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα «Μνημόνια»…

«Προβληματίστηκαν» οι Αρχηγοί της Ομάδας G8 με την προφανή ανακολουθία όπου: Οι Ηγεσίες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ (και για κάποιο χρονικό διάστημα και ΛΑΟΣ) και μαζί τους οι «δημοσκοπήσεις» να επιμένουν ότι 70% των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωζώνη και στις εκλογές της 6ης Μαΐου 70% των Ελλήνων να καταψηφίζει τα Κόμματα που είχαν υπογράψει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!…

Οι G8 διαπίστωσαν ότι κάτι δεν «στέκεται» και ομόφωνα δήλωσαν ότι οι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσουν την…απάντηση!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.