Τι βρεγμένος, τι μούσκεμα!


Γράφει ο Δευκαλίων

 

Μία μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν δεν βλάπτει. Στις 26 Ιανουαρίου 2012 και με αφορμή μία ανοδική κούρσα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η στήλη στο άρθρο της με τίτλο «Μεαυτούς που μπλέξαμε ο πάτος είναι ακόμα πιο κάτω» υπογράμμιζε:

·  «Παρ’ όλο ότι οι τιμές δεικτών και μετοχών βρίσκονται ακόμα και σήμερα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ πολύ πρόσφατα είχαμε τις χαμηλότερες ιστορικά τιμές, μάλλον θα δούμε μέσα στο Α΄ εξάμηνο του 2012 νέες ιστορικά χαμηλότερες τιμές»

Όντως, στις 10 Ιανουαρίου 2012 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών κατέγραψε την χαμηλότερη τιμή εκείνης της περιόδου που ήταν 625,35 μονάδες. Κατόπιν ακολούθησε μία ανοδική πορεία που στις 26 Ιανουαρίου 2012 (ημέρα που η στήλη δημοσιοποίησε την προαναφερόμενη άποψη) έφερε τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στις 766,23 μονάδες. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και έφτασε στα υψηλότερα σημεία της περιόδου -834,41 μονάδες- στις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Μετά από αυτό το προαναφερόμενο υψηλό, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών άρχισε με πλάγιο-καθοδική πορεία η οποία σήμερα κατέληξε να σπάσει ακόμα και το κατώτατο όριο των 500 μονάδων και να κλείσει τελικά στις 502,52 μονάδες. Ο χαρακτηρισμός κατάντια είναι υπερβολικά επιεικής.

Πλήρης επιβεβαίωση της στήλης. Τότε οι οικονομικοί συντάκτες άσκησαν δριμύτατη κριτική για την πρόβλεψη της στήλης. Σήμερα τι έχουν να πουν;

Θα μου πείτε… Τι μας νοιάζει για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών;… Εδώ δεν έχουμε να καλύψουμε τα στοιχειώδη, το Χρηματιστήριο είναι το πρόβλημα;

Συμφωνούμε απολύτως! Φτάσαμε στο σημείο να πεθαίνουν αβοήθητοι οι ανήμποροι άνθρωποι στα…

παγκάκια του Δήμου, ή να αυτοκτονούν ανήμποροι άνθρωποι κάθε ημέρα. Ποιος ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στο Χρηματιστήριο;

Απλά το αναφέρουμε για να αποδείξουμε για μία ακόμα φορά την πλήρη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής. Απαξίωσε δηλαδή, κατέστρεψε την παραγωγική βάση της χώρας. Όμως τα φιλομνημονιακά κόμματα συνεχίζουν το τροπάριο… Ευρώ ή Δραχμή.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε ανόητοι ότι η απάντηση αυτού του εκβιαστικού διλλήματος δεν απασχολεί τα θύματα του μνημονίου; Αυτοί οι άνθρωποι που τείνουν να γίνουν η πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα δεν έχουν παρά ελάχιστα ευρώ στην τσέπη τους. Άρα το ερώτημα για αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας δεν έχει πρακτική βάση.

·     Αντί να μιλήσετε ειλικρινά με αυτούς τους ανθρώπους…

·     Αντί να τους ζητήσετε συγνώμη για αυτά τα χάλια…

·    Αντί να αποδείξετε ότι εννοείτε την συγνώμη που πότε-πότε ψελλίζετε αποκαθαίροντας τα κόμματα σας, που είναι υπεύθυνα για την σημερινή δυστυχία, από κραυγαλέα παραδείγματα φαυλότητας…

·    Αντί να τους πείσετε ακόμα και με προσωπικό παράδειγμα ότι θα τους περιθάλψετε άμεσα και αποτελεσματικά…

Τους κουνάτε απειλητικά το δάχτυλο!

Τους απειλείτε ότι θα δυστυχήσουν αν ψηφίσουν αντιμνημονιακά!

Απ’ ότι φαίνεται δεν γνωρίζετε την παροιμία Τι βρεγμένος, τι μούσκεμα”!

stoxasmos-politikh.blogspot.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.