Έδωσε «εξετάσεις» για την τροποποίηση του μνημονίου


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Από «ιερά εξέταση» πέρασε ο Πρόεδρος της ΝΔ που συναντήθηκε με τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε. Όλες οι ερωτήσεις αφορούσαν την τροποποίηση του μνημονίου.
Πρώτο μέλημα του Αντώνη Σαμαρά όπως είπε ο ίδιος την επομένη της 17ης Ιουνίου είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και αμέσως άρχισε να δέχεται βροχή ερωτήσεων από τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ε.Ε με τους οποίους συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ. 
Οι διπλωμάτες ήταν ιδιαιτέρως πιεστικοί και ζητούσαν διαρκώς διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέπτυξε τις θέσεις του δίνοντας έμφαση στα αναπτυξιακά μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν άμεσα για να ανασάνει η πραγματική οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο Πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε οι αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ να πάνε σε όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όπως τους μακροχρόνια άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στόχος όπως είπε είναι να δημιουργηθεί ταμείο άμβλυνσης κοινωνικών επιπτώσεων του μνημονίου.

Παράλληλα πρότεινε να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες στην Ελλάδα με φορολογικά κριτήρια και κίνητρα που θα αφορούν εγκατεστημένες επιχειρήσεις με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό – όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς – θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναμένεται να υπάρξει και αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης επανέλαβε την άποψη την οποία είχε διατυπώσει και στο ΕΛΚ για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης καταθέσεων έτσι ώστε να σταματήσει η «αιμορραγία» προς τις άλλες χώρες. Μία πρόταση την οποία έχει θέσει και ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα στην χώρα μας αλλά και να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας. Γι αυτό τον λόγο πρότεινε την πιο ενεργή συμμετοχή της τράπεζας επενδύσεων, την έκδοση ομολόγων για τα μεγάλα έργα καθώς με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα.

Στόχος, όπως δήλωσε, ο Αντώνης Σαμαράς είναι η διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Ωστόσο οι περισσότεροι πρέσβεις ήταν ιδιαιτέρως προβληματισμένοι και ανήσυχοι για τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρας μας και δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου μέχρι τις 17 Ιουνίου θα έχει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες αλλά θα δώσει και συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ με στόχο όπως λένε συνεργάτες του – να αναδείξει πως η ΝΔ είναι η ομαδική σταθερά για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση του μνημονίου μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε.

real.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.