ΤΑ «ΔΑΚΡΥΑ» ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη

Η μόνη αληθινή δημοκρατία, είναι η λαϊκή δημοκρατία. Αυτό οφείλει να το γνωρίζει καλά ο κάθε εργαζόμενος που εκβιάζεται και τρομοκρατείται από τους κάθε λογής υποψήφιους «σωτήρες», εκπροσώπους της αστικής τάξης, κρυφούς και φανερούς.
Δεν είναι λιγότερο εγκληματική η καθημερινή καταπίεση στους χώρους δουλειάς, ο διαρκής εκβιασμός των εργαζομένων για ανεργία, οι απαράδεχτες ατομικές συμβάσεις
εργασίας, από τα γαυγίσματα και τα φρενοβλαβή ξεσπάσματα των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Ο φασισμός δεν έχει πρόσωπο. Ο φασισμός είναι παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σκουπίδια που ταΐζουν τις στρατιές των ανέργων, στα παιδιά των σχολείων που λιποθυμούν από την πείνα, εκεί που συνυπάρχει η απελπισία και η φτώχεια, εκεί που ο λαός αυτοκτονεί. Είναι η εικόνα της αστικής δημοκρατίας ,«πίσω από το καθρέφτη».
Ο καταιγισμός των τρομοκρατικών διλημμάτων από τους υπαλλήλους των καναλαρχών, των τραπεζιτών και των διαφόρων αφεντικών, δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος και βίαιος από τα «λεβεντόπαιδα» με τις μαύρες ζώνες. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται απλόχερα στο μπλοκ εξουσίας και τους παρατρεχάμενους του επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, από πολιτικά και παραπολιτικά κέντρα, αυτές οι υπηρεσίες είναι το έγκλημα απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Η αστική τάξη στην πατρίδα μας, καθυστερημένη και δουλική, βγάζει ξανά στην επιφάνεια το βρώμικο πρόσωπο της. Προκειμένου να διαφυλάξει τον πλούτο που συσσωρεύει εδώ και δεκαετίες, πλούτο που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, και διαφυλάσσεται δημιουργώντας στρατιές ανέργων και απελπισμένων, δεν έχει καμιά απολύτως αναστολή να χρησιμοποιήσει τα πιο ποταπά και ύποπτα στοιχεία, όπως τη Χρυσή Αυγή, να εκφοβίσουν με τις «παλικαριές» τους σε μια επίδειξη δύναμης και τεχνικής, χτυπώντας γυναίκες. Όπως όλα δείχνουν δεν θα διστάσει να οδηγήσει σε γενικευμένη πείνα το λαό, δεν θα διστάσει να αρπάξει ότι με κόπο αυτός ο λαός δημιούργησε, δηλ το σπίτι του.
Για μια ακόμα φορά οδηγούμαστε στις κάλπες για να επικυρώσουμε την αστική δημοκρατία. Για μια ακόμα φορά, με ψεύτικα διλήμματα του τρόμου, καλούν το λαό να νομιμοποιήσει τα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.
Στο ψευτοδίλημμα της Ευρώπης της σταθερότητας ή της Ευρώπης των λαών, το παιγνίδι τους έχει στηθεί πολύ καλά. Σε αυτό το δίλημμα ο λαός πρέπει να απαντήσει. Και η απάντηση είναι, ψήφο και στήριξη στην εργατική τάξη, ψήφο και στήριξη στο λαϊκό εργατικό κίνημα, ψήφο στο Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΤΑ «ΔΑΚΡΥΑ» ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Αηδίες…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.