“Η Ευρώπη θα είναι μια καρικατούρα χωρίς την Ελλάδα” – Άρθρο νομπελίστα λογοτέχνη


Ο Περουβιανός λογοτέχνης, βραβευμένος με Νόμπελ, Μάριο Βάργκας Γιόσα, σε άρθρο του με τίτλο “Γιατί η Ελλάδα;” στην περουβιανή εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”, υποστηρίζει την Ελλάδα με αφορμή την οικονομική κρίση.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η ελπίδα μου είναι ότι απλά η Ελλάδα δεν μπορεί να πάψει να αποτελεί μέρος της ενωμένης Ευρώπης και η Ευρώπη να μην είναι πλέον μια γελοία καρικατούρα του εαυτού της καταδικασμένη στην πιο μεγάλη αποτυχία. Η Ευρώπη γεννήθηκε εκεί, στους πρόποδες της Ακρόπολης, πριν απο 25 αιώνες, και όλα τα υπέροχα που έχει, συμπεριλαμβανομένης της θρησκείας του Χριστού, όπως και οι δημοκρατικοί θεσμοί, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τις μακρυνές τους ρίζες σε εκείνη τη μικρή γωνιά της ηπείρου, στις ακτές του Αιγαίου, όπου το φως του ηλίου είναι πιο δυνατό και η θάλλασσα πιο γαλάζια. Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Ευρώπης και τα σύμβολα δεν μπορούν να εξαφανιστούν χωρίς αυτό το οποίο ενσαρκώνουν καταστραφεί μέσα σε αυτή τη βάρβαρη σύγχυση της βίας από της οποία ο ελληνικός πολιτισμός μας έβγαλε”.

americalatina.com.gr, onalert.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.