Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ!


ImageΗ διαφορά των ζωντανών λόγων από μια μαγνητοφωνημένη ομιλία είναι ότι ο ζωντανός λόγος δεν μπορεί να είναι το ίδιος κάθε φορά. Άλλοτε συμπληρώνονται πράγματα, άλλοτε αφαιρούνται, κάθε φόρα είναι και κάτι διαφορετικό! Στην ουσία πρέπει να έχεις τη διάθεση και κυρίως το διανοητικό επίπεδο για να μπορείς να βγάλεις το κεντρική ιδέα που λέγαμε και στο σχολείο.

Η κεντρική ιδέα λοιπόν των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα είναι η εξής:
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα πάει στην ΕΕ να διαπραγματευθεί όχι με διάθεση τσαμπουκά αλλά με διάθεση συνεννόησης να πείσει την εταίρους μας ότι επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά ως ισότιμα μέλη , με το λαό όρθιο και το κεφάλι ψηλά! Το δίλημμα είναι αν θα παραμείνουμε με όρους που να εξασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και βιωσιμότητα του λαού, ή αν θα παραμείνουμε ζώντας στην εξαθλίωση.
Αν η παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ συνοδεύεται με 1,5 εκατ. άνεργους, μισθούς των 300 ευρώ, καταστρεμμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά να πεινάνε στο δρόμο τότε τι νόημα έχει η παραμονή. Εκεί λοιπόν κολλούσε το νόμισμα δεν είναι φετίχ.
Αυτό λοιπόν είναι το νόημα των λεγομένων του Τσίπρα, που οι… κουτοπόνηροι φρόντισαν να απομονώσουν για να δημιουργήσουν και πάλι λανθασμένες εντυπώσεις.
Το καλύτερο βέβαια είναι να φτιαχθεί μια ωραία κασέτα να μοιραστεί ή να την βάζουν συνέχεια να παίζει ώστε μέσω της επαναλήψεως στο τέλος να τα μάθει και ο κάθε κουτός και ο κάθε πονηρός!
Τώρα μετρώντας και την αντίδραση της Ευρώπης, που σύμφωνα με την ίδια κουτοπονηριά, δεν σκιάζεται από τα όσα οι αντιμνημονιακές δυνάμεις λένε, βλέπουμε πως ήδη ο Νότος αρχίζει να φτιάχνει ένα μέτωπο απέναντι στην σκληροπυρηνική Γερμανία. Κι αυτό φαίνεται από τα λεγόμενα και του Ολάντ και του Μόντι, που ναι μεν ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά μιλούν για επενδυτικά κεφάλαια που πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα.
Και θυμήθηκα τα λεγόμενα υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις 6 Μαϊου, που έλεγε πως δεν είμαστε μόνοι μας αλλά μας στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, και να από την Ελλάδα ξεκινήσει η αντίδραση, όπως και γίνεται, θα αποτελέσουμε την εφαλτήριο δύναμη που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ΕΕ.
Και διαβάζω για αγωνία του Όλι Ρεν για τις ελληνικές εκλογές, που θα τον κρατήσουν μακριά τη Σύνοδο Κορυφής του G-20, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μεξικό καθώς «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα».
Και μαθαίνω για αναβολή της αναχώρησης της Μέρκελ για το Μεξικό και πως «δεν κάνει συστάσεις ψήφου στους Έλληνες».
Γιατί άραγε τόση αγωνία; Αφού η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ!

 1. Ὁ/ἡ ΓΡΗΓΟΡΗΣ γράφει:

  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.