ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


papakonstantinou provopoulos

Ακόμη και ενδεχόμενο δόλο προσάπτουν στις ενέργειες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

από τον Μάκη Βραχιολίδη

Πλιάτσικο σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων κατηγορείται ότι  διέπραξε  ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος  Προβόπουλος, ο οποίος με το «κούρεμα» του PSI κυριολεκτικά τα κούρσεψε. Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Νοσοκομεία και εύρωστα οικονομικώς ταμεία, όπως αυτό των δημοσιογράφων, μονομιάς κατέστησαν πάμφτωχα και ανίκανα να διαχειριστούν τις τρέχουσες ανάγκες των ασφαλισμένων τους.

Ο κ. Προβόπουλος καταγγέλλεται ότι  αυθαιρέτησε, ενεργών ως κράτος εν κράτει, αδιαφορώντας παντελώς προς την νόμιμη απόφαση των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων,  να μηνσυμμετάσχουν στο κούρεμα! Έτσι, ο κ. Προβόπουλος με την καταστροφική απόφασή του, κατέστησε υποχρεωτική, την εθελοντική συμμετοχή των ταμείων στο «κούρεμα» του PSI!!!

O Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δηλαδή, κατηγορείται ότι διέπραξε έγκλημα εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων, πρακτικά όμως,  προκύπτει ότι με την ενέργειά του έβλαψε το συμφέρον της χώρας, υπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών-τοκογλύφων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ανήκει σε ξένα συμφέροντα!

Ο κ. Προβόπουλος πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπος με νομικές σε βάρος του ενέργειες από τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις που εκδίδονται εναντίον του.

Κώστας Τσουπαρόπουλος (Πρόεδρος ΕΤΑΠ  Μ.Μ.Ε.): Ο κ. Προβόπουλος «κούρεψε» κατά 1,5 δις ευρώ τα αποθεματικά του ταμείου μας. Πήρε αυθαίρετα μία απόφαση, ενώ εμείς του είχαμε πει να μην την πάρει. Του είχαμε τονίσει ξεκάθαρα «δεν δικαιούσαι να την πάρεις».  Η Διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε νομίμως να μην  συμμετάσχει στο εθελοντικό «κούρεμα». Πώς και γιατί ο κ. Προβόπουλος διαχειρίστηκε τα δικά μας λεφτά σαν να ήταν δικά του και έκανε το «κούρεμα»;

Ο κ. Προβόπουλος από την πλευρά του, θεώρησε ότι τα λεφτά που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, μπορούσε να τα διαχειριστεί και ότι είχε την νόμιμη δυνατότητα να το κάνει. Ενήργησε σαν να ήταν δικό του το Ταμείο. Με αυτή του την αυθαίρετη πράξη, ο κ. Προβόπουλος ζημίωσε κατά ενάμισι δις ευρώ τα αποθεματικά του Ταμείου μας. Έτσι, από τα συνολικά 2 δις ευρώ που είχαμε καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, μείναμε με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Κινηθήκατε νομικά εναντίον του κ. Προβόπουλου;

ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και εναντίον του κ. Προβόπουλου και εναντίον των κυβερνητικών πράξεων. Υπάρχουν δυο πράξεις του υπουργικού συμβουλίου για το «κούρεμα», τις οποίες και προσβάλλουμε με νομικές ενέργειες.

Ακούστε κ. Βραχιολίδη. Το ένα μέρος από τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων πηγαίνει στην αγορά ομολόγων του Δημοσίου, εφόσον θέλουν τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν σε ομόλογα του Δημοσίου. Το υπόλοιπο μέρος των πλεονασμάτων των ταμείων πηγαίνει υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Τα χρήματα του Ταμείου μας πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως ευρώ. Ως ρευστό χρήμα δηλαδή, το οποίο όπως ξανατονίζω ο κ. Προβόπουλος επένδυσε, ενώ αυθαιρέτως  τα επέβαλε στο «κούρεμα» του PSI.

Εν τω μεταξύ, μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας δρομολογούν οι πρόεδροι και οι πρυτανικές αρχές των ανώτερων και ανώτατων επιστημoνικών ιδρυμάτων της χώρας, ΤΕΙ και ΑΕΙ, καθώς από το αυθαίρετο και χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους «κούρεμα», των ομολόγων, στα οποία είχε μετατρέψει τα αποθεματικά τους η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, χάνουν 150 εκατομμύρια ευρώ!

Ήδη, οι πρόεδροι των ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκαν έντονα  το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, για την ολοκλήρωση του PSI.

Για το ίδιο θέμα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.

ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ, ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ;

Αν σας πρότεινan να επενδύσετε σε ομόλογα και αυτός που σας έκανε την επενδυτική πρόταση, γνώριζε ότι θα «κουρεύονταν» επειδή ήταν βασικός διαπραγματευτής για το «κούρεμα», τι θα λέγατε; Θα τον θεωρούσατε αξιόπιστο επενδυτικό σύμβουλο; Θα του εμπιστευόσαστε τα λεφτά σας ή θα θεωρούσατε ύποπτο τον ρόλο του;
Αυτό φαίνεται ότι συνέβη με την Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία έβαλε τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε ομόλογα που,  ήξερε ότι θα «κουρεύονταν» και επομένως τα ΝΠΔΔ θα έχαναν χρήματα! Το ΤΕΕ, το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος των Πρυτάνεων κατήγγειλαν την ΤτΕ ότι ουσιαστικά διασπάθισε τα χρήματά τους.

Η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να επενδύει τα χρήματα των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Ταμείων σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, αρκεί όμως «να εξασφαλίζεται η εκάστοτε επάρκεια των ταμειακών διαθεσίμων» τους. Τι έκανε όμως  η ΤτΕ; Την ώρα που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα», μετέφερε διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α’), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και, στη συνέχεια, τα “κούρεψε”.

Προφανώς, με  το επιχείρημα αυτό, οι δικηγόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων προβάλλουν το ενδεχόμενο ο κ.  Προβόπουλος να ενήργησε με δόλο. Ότι δηλαδή το αυθαίρετο «κούρεμα», ήταν μια σκόπιμη ενέργεια  του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος.
Το αποτέλεσμα;
Το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9 Μαρτίου 2012 ανερχόταν στα 2.781.569,43 ευρώ, μειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2012 στα 850.621,87 ευρώ.
Τα διαθέσιμα κεφάλαια του νοσοκομείου “Άγιοι Ανάργυροι” από 1.881.411 ευρώ, μειώθηκαν στα 575.347 ευρώ.

ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ.

ΑΠΟ ΤΑ 115 εκατ. ευρώ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ 5,6 εκατ. ευρώ

Το Δ.Σ. του ΕΟΔΕΑΠ καταγγέλλει τον Γ. Προβόπουλο για το «κούρεμα» το οποίο κυριολεκτικά λεηλάτησε τα αποθεματικά του Ταμείου τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,
Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της«υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και τουπεριβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων,  πολιτικώνμεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.
Ενδεικτικός της βαναυσότητας είναι ο τρόπος που συνετελέσθη η εγκληματικήπράξη:
Στις 9 Μαρτίου 2012 το σύνολο των καταθέσεών μας, που είχε ενταχθεί στο  Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο,  ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.
Στις 12 Μαρτίου το “κούρεμα” μείωσε το ποσό αυτό και η ονομαστική του αξία διαμορφώθηκε στα 59.097.624,42 ευρώ.
Τώρα, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, μας ενημερώνουν ότι στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπό μας στην ΤτΕ ανέρχεται σε μόλις 5.618.934,25 ευρώ (!), όταν οι ετήσιες ανάγκες του  ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ!
Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και η ψυχρή λογική τους καταδεικνύει πως όχι απλά είμαστε στο«κόκκινο», αλλά μέσα στη “μαύρη τρύπα” του χάους και του χρέους που δημιούργησαν άλλοι! Με πρωτοφανή και απαξιωτικό τρόπο και με την ψυχρότητα«οικονομικού δολοφόνου», η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax (!) στις 7 Ιουνίου 2012, επιχειρεί να ολοκληρώσει την αυθαίρετη, παράνομη και αντισυνταγματική δήμευση των αποθεματικών μας, τα οποία υποχρεωτικά βάσει νόμου καταθέταμε στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Προειδοποιούμε τους πάντες ότι η λεηλασία που μεθοδεύουν δεν θα περάσει!
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι και θα παραμείνει όρθιος! Όλες οι Ομοσπονδίες, όλες οι Ενώσεις,όλοι μαζί οι άνθρωποι της Ενημέρωσης, θα δώσουμε μέχρι τέλους αγώνα για την επιστροφή των χρημάτων ΜΑΣ. Θα απαιτήσουμε αυτό που οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αγνοούν προκλητικά: Την τήρηση των νόμων!
Είπαμε ΟΧΙ στο ληστρικό “κούρεμα”.
Προσφύγαμε, ήδη, στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στο Διεθνές Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη καμία νόμιμη, αγωνιστική και ηθική οδό και κινητοποίηση, εντός και εκτός των συνόρων.
Σ’ αυτό τον αγώνα, προσβλέπουμε  και στη δική σας βοήθεια, που για μας είναι η σημαντικότερη όλων. Γιατί αυτή δεν είναι μάχη χαρακωμάτων. Είναι πόλεμος επιβίωσης! Ένας πόλεμος που δεν κηρύξαμε, αλλά οφείλουμε να δώσουμε  αμυνόμενοι  στις επάλξεις με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αφού, θύματα κι αυτοί  των «σωτήρων»,  είδαν τον περασμένο Μάρτιο να “κουρεύονται” οι κόποι της ζωής τους γιανα σωθούν οι τράπεζες και οι πιστωτές των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης!
–  Έχουμε αποφασίσει να πορευθούμε σε πανστρατιά με  όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων, από όλη την Ελλάδα σε αυτό τον κοινό αγώνα για την επιβίωσή  μας.
Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του,  το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξουσιοδότησε με ομόφωνη απόφασή του  την πρόεδρο τουΟργανισμού, κα Ελένη Σπανοπούλου:
• να επιστρέψει ως απαράδεκτο το «ενημερωτικό» σημείωμα τηςΤτΕ.
• να υπογράψει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κο Γ.Προβόπουλο.
• να υπογράψει εξώδικη διαμαρτυρία, στην οποία αντικρούεται ο ισχυρισμός για το ύψος του υπολοίπου του λογαριασμού μας, 5.618.934,25 ευρώ στην ΤτΕ .
• να συγκαλέσει επειγόντως σύσκεψη των προέδρων όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών μας.
• να υπογράψει επιστολή γνωστοποίησης του προβλήματος προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
• να αποστείλει κάλεσμα εγρήγορσης στο θέμα και στους 90 υποψήφιους βουλευτές δημοσιογράφους – μέλη μας.
• να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή προς όλα τα μέλη και τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ και, τέλος, ως άμεσο αντίμετρο
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ  ΕΦΕΞΗΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  η οποία αντί για θεματοφύλακας των κόπων των εργαζομένων έγινε αμείλικτος διώκτης και εξολοθρευτής τους.
Συνάδελφοι,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι  σε όλους εσάς, στο νόμιμο και  ηθικόκαθήκον μας, στις οικογένειές μας, στη νέα γενιά, στους γέροντες, τουςαρρώστους και τους ανέργους μας να παλέψουμε! Και θα το κάνουμε με όλουςσας δίπλα μας!
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ  σαφές και ξεκάθαρο προς όλους, εχθρούς και φίλους: Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στηνΚοινωνική Ασφάλιση και την Αξιοπρέπεια, στη ΖΩΗ και τη ΔΟΥΛΕΙΑ μας.
Όποιος απειλεί αυτά τα θεμελιώδη αγαθά, μας βρίσκει απέναντι και όρθιους!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ
Ελένη Σπανοπούλου, Πρόεδρος
Παναγιώτης Νεστορίδης, Αντιπρόεδρος
Αργύρης Δεμερτζής, Γεν.Γραμματέας
Δημήτρης Μυλωνάς, Ταμίας
Παναγιώτης  Τσούτσιας, Πρόεδρος ΤΥΠ
Ελένη Δελβινιώτη, Γιώργος Βλαβιανός
Μαρία Παπατόλια, Σίμος Καταïφτσής
Μέλη ΔΣ

http://indobserver.blogspot.gr/2012/06/blog-post_21.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.