Το δεύτερο βήμα έγινε και μένει το τρίτο για να κλείσει ο κύκλος.


ΕΡΜΗΣ, ερυθρόμορφος κρατήρας, 450 π.Χ.

Είναι πασιφανές ότι χωρίς ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, με ότι αυτό σημαίνει, καμμία ένωση δεν μπορεί να υπάρξει και οι κύκλοι θα επαναλαμβάνονται  μέχρι ν’ αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ικανότητα του νου -ΤΕΧΝΗ να επεξεργάζεται συστηματικά τις σκέψεις – ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ. Τώρα ακόμη ο φόβος βρίσκει χώρο να παρισφρύσει και να κυβερνήσει διότι έχουμε αφεθεί σε κάθε είδους μηχανές και μηχανάκια και βεβαίως και στη “μηχανή” του χρήματος. Είναι ανάγκη να πάρουμε στροφή, όπως ο Στροφαίος Ερμής (λόγος).

Αυτό το δεύτερο βήμα (εκλογές) φαίνεται ότι ήταν απαραίτητο διότι δίνει το χρόνο πολλά πράγματα νάρθουν στο φως ξεκαθαρίζοντας τη θολή εικόνα. Στην επαρχία ήδη είναι αρκετοί εκείνοι που αναρωτιούνται μήπως έκαναν λάθος που δεν ψήφισαν εξ’ αρχής ΣΥΡΙΖΑ! Οι παππούδες μας κυρίως αλλά και οι γονείς μας φρόντισαν να διατηρήσουν ότι κληρονόμησαν (σπίτι και γη) και να τοποθετήσουν ότι απέκτησαν από χρόνων τίμια εργασία όχι στις Τράπεζες (χρήμα) αλλά πάλι σε γη, γνωρίζοντας ότι η ΓΗ είναι ΧΡΥΣΟΣ και δεν χάνει ποτέ την αξία της (ακόμα κι αν θέλουν να στην πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί). Τώρα “κάποιοι” έχουν αποφασίσει ότι οι πολλοί δεν πρέπει να έχουν ακίνητη περιουσία αλλά χρήμα στις τράπεζες ώστε οι “κάποιοι” να διαχειρίζονται το χρήμα κατά βούληση, τη γη που τρέφει και τα νερά της και να μετατρέψουν τους πολλούς  σε υποχείρια τους! Aυτή η διαστροφή των αξιών ως στόχος δεν γίνεται ακόμη επαρκώς αντιληπτή και πιστευτή. Υπάρχουν αρκετοί που φοβούνται τους  Δαναούς που τόσα χρόνια έφεραν δώρα (χρήμα) και υποτάσσονται στο φόβο… ίσως για να τον ξορκίσουν κι άλλοι που δεν πιστεύουν ότι το σκηνικό  μπορεί  και θ΄ ανατραπεί διότι υπάρχει ο Θεός της Δικαιοσύνης.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για λίγο στην πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση,  ήδη έχει αναχαιτίσει τη λαίλαπα, ξεκαθαρίζει το τοπίο διαλύοντας τους φόβους, που κάποιοι προτάσσουν ως επιχειρήματα εναντίον του. Αν κρατηθούν στις θέσεις και στις αρχές τους ενισχύοντας την εμπειρία και την ικανότητα χειρισμών τους αφουγκραζόμενοι τους πολίτες θα ανοίξουν δρόμο για νέους πολιτικούς και ορθή πολιτική. Έτσι, όταν έρθει η ώρα για το τρίτο βήμα θα καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε τις βδέλλες από το σώμα της χώρας μας.

Ερμής Λόγος και Διόνυσος Ψυχή, έργο του Πραξιτέλη, 330 π.Χ. Μουσείο Ολυμπίας.

Ειπώθηκε ότι θετικό επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή των πολιτών στην πολιτική. Να σημαίνει ότι αρχίζει να παίρνει στροφές ο νους μας;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα, ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΤΙΔΑΝΕΙΑ. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.