Οι ΗΠΑ δίνουν 24 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι στους Κούρδους


Ο Μπαρζανί, που ενισχύει τη θέση του στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), ζήτησε επίσημα από την Ουάσιγκτον 24 επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64.

Μετά την υπογραφή συμφωνιών εκμετάλλευσης πετρελαιοπηγών με ξένες εταιρείες, που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού του Ιράκ, Νουρί αλ Μαλίκι, ο Μπαρζανί έρχεται να ζητήσει επίσημα από την Ουάσιγκτον οπλικά συστήματα, που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την άμυνα του αυτόνομου κουρδικού κράτους.

Έγινε γνωστό ότι ο Μπαρζανί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε επίσημα την προμήθεια 24 επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64.

Με βάση δημοσίευμα της ιρακινής εφημερίδας Dar ed Dustur, τα πρώτα πέντε ελικόπτερα θα παραδοθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι το 2015.

Πηγές που μίλησαν στην εν λόγω εφημερίδα ανέφεραν ότι η παραχώρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα συνιστά επιλεκτική μεταχείριση, αφού σε άλλες περιπτώσεις πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να εκτελεστεί μια τέτοια παραγγελία.

Να σημειωθεί ότι ο Μπαρζανί, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ζήτησε από την αμερικανική διοίκηση να μην παραχωρήσει αεροσκάφη τύπου F-16 στην κυβέρνηση Μαλίκι, γιατί φοβάται ότι θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.