Σε ρήξη με τους δελφίνους ο Βενιζέλος


Σε ρήξη με τους δελφίνους ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητά συμμάχους και προχωρά στην ανασύσταση του κόμματοςΚάθε άλλο παρά ήρεμα είναι τα πράγμα στο εσωκομματικό πεδίο τουΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο να προσπαθεί να συμμαζέψει τόσο τηνκοινοβουλευτική ομάδα όσο και τα άλλα στελέχη του κόμματος που διαμορφώνουν λυκοσυμμαχίες εντός της Ιπποκράτους. 

Ο Ευ. Βενιζέλος μετρά πλέον συμμάχους, αφού και οι πιο κοντινοί του συνεργάτες με δηλώσεις του προκάλεσαν δυσφορία και άνοιξαν εκ νέου τον ασκό του Αιόλου.

Αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η στάση των δελφίνων σε περίπτωση που ο πρόεδρος αποφασίσει να μοιράσει αρμοδιότητες και δεν τους έχει στη λίστα.

Ο κ. Βενιζέλος έμεινε χθες μέχρι αργά στο γραφείο του στην Ιπποκράτους αναζητώνταςκοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας.

Επί της ουσίας ο κ. Βενιζέλος μετρά φίλους και εχθρούς, αφού λίγο πολύ όλοι στο Κίνημα έχουν βγάλει τα μαχαίρια απ’ τα θηκάρια στρέφοντάς και κατά του προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα επιλέξει ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, αλλά και πρόσωπα νέα και άφθαρτα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματος.

Ήδη για τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ, έχει ακουστεί το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου και του Φ. Σαχινίδη.

Ερωτηματικό παραμένει ποια στάση θα ακολουθήσει ο κ. Βενιζέλος σχετικά με τους κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους οποίους πρόσφατα ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση.

Το θέμα είναι αν θα τους προτείνει κάποιο πόστο στη Βουλή, θέλοντας έτσι να τους «δεσμεύσει» και να αποφύγει την εσωκομματική μουρμούρα ή θα επιλέξει να τους θέσει κατά κάποιο τρόπο εκτός αυξάνοντας έτσι τις αντιδράσεις. Στην πρώτη περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι και η απόφαση των δύο δελφίνων, καθώς έχουν δηλώσει ότι θα αποστασιοποιηθούν από οποιαδήποτε διεργασία.

Αποστάσεις από την Ιπποκράτους δείχνει να έχει πάρει και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θέλει να συμμετάσχει στο νέο ΠΑΣΟΚ.

Στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ (11:00) αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση και για την ανασύσταση της παράταξης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει ένα πρώτο περίγραμμα του τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και να εξηγήσει το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών.

Το συντακτικό συνέδριο του κόμματος πάντως, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος ακόμα και το όνομα, τα σύμβολα και η διακήρυξή του, δεν θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, αλλά πιθανότατα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να συνέλθει η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.