Σπαστική Συνταγογράφηση.


γραφει ο αρισταρχος

Βρέθηκα σήμερα σε κάποιο κέντρο υγείας. Περιμένοντας μετά την σχετική εξέταση να πάρω την ηλεκτρονική συνταγή. Το νέο σύστημα!

Ήδη περίμενα στην ουρά(με ραντεβού παρακαλώ) περίπου τρεις ώρες! Πολύς κόσμος και η υπομονή σε εξάντληση. Και φυσικά όλοι τα είχαν με τον απελθόντα αστέρα του υπουργείου υγείας και τα επιτεύγματά του. Τον ένα και μοναδικό Λοβέρδο!

Κάποτε τα κατάφερα και μπήκα! Μέσα στο ιατρείο ο γιατρός και μια βοηθός νοσοκόμα. Όταν ήρθε η στιγμή για την συνταγή διαπίστωσα την απίθανη κατάσταση. Το σύστημα συνταγογράφησης πότε λειτουργούσε με αργές κινήσεις και πότε έπεφτε ολοκληρωτικά σπάζοντας τα νεύρα όλων των γιατρών και όχι μόνον του συγκεκριμένου. Αλλά, από ότι έμαθα, το θέμα ήταν γενικό.

Εκτυπωτής ένας(!) στην reception και όλοι έτρεχαν να φέρουν την συνταγή!

Συνταγή όμως δεν μπόρεσε να βγεί. Το σύστημα, ύστερα από άπειρες φιλότιμες προσπάθειες του γιατρού, έβγαλε ένα μήνυμα για απόρριψη της εκτύπωσης και εν συνεχεία απόρριψη της συνταγής και έκλεισε θυμωμένα αρνούμενο κάθε περαιτέρω συνεργασία με τους γιατρούς.

Νομίζω πως η εν λόγω διαδικασία είναι απαράδεκτη και αποσπά πολύτιμες ώρες από την παραγωγικότητα του γιατρού. Και νομίζω πως μπορεί να βρεθεί λύση αρκεί να το δουν με πιο ορθολογικό βλέμμα τα σαϊνια που σκαριφίστηκαν το σύστημα.

Παράδειγμα. Συμπληρώνει ο γιατρός την συνταγή με όλα τα στοιχεία και την δίνει σε κάποιον απλό (φτηνό οικονομικά με κατώτερο μισθό 480ευρώ!) υπάλληλο και από κει και πέρα ασχολείται άλλος εκτός του γιατρού. Οι συνταγές μπορούν να αποσταλούν για ενημέρωση στο σύστημα στο τέλος της ημέρας.

Όλα γίνονται αν θέλεις. Ο μεγαλύτερος κουφός είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει.

Αν αποτολμήσεις να την εκδόσεις χειρόγραφα την πάτησες. Διαβάστε τι γίνεται (από το spirospero.gr. )

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης η οποία αφορά την επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς.Η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από χθες.

«Δεν νοείται οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν την δυσλειτουργία των συστημάτων, προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους», αναφέρουν σε δελτίο Τύπου οι γιατροί.

«Δια της παρούσης λοιπόν αφενός σας τονίζουμε την έντονη δυσφορία του ΙΣΑ στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η οποία επικρατεί στο χώρο της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αφετέρου προτείνουμε επειδή ήδη ξεκίνησε η σημερινή ημέρα με τεράστια ταλαιπωρία των ασθενών και των ιατρών, να επιτραπεί στους ιατρούς η χειρόγραφη συνταγογράφηση και ο έλεγχος των συνταγών να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω της ηλεκτρονικής σάρωσης (σκανάρισματος).»

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.