Τον κατάπτυστο νόμο Λοβέρδου για τη ”δωρεά” οργάνων πότε θα τον καταργήσετε;


Ο νέος νόμος περί δωρεάς οργάνων που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Λοβέρδου κάνει ουσιαστικά υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων, αφού μόνο αν κάποιος δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων, θα εξαιρείται από τη διαδικασία μακελέματος του σώματός του, το οποίο θα αποφασίζεται όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αλλά από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον, καταργείται κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης, αφού θα πρέπει ο πολίτης να τρέξει να δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει δωρητής οργάνων, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους που περιέχει ο νόμος – όμως, πόσοι από τους Έλληνες πολίτες είναι σωστά ενημερωμένοι, ή πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν; Επίσης, η δωρεά οργάνων χάνει την ανθρώπινη ομορφιά της προσφοράς και γίνεται κάτι άχρωμο, κάτι υποχρεωτικό, κάτι που σου επιβάλλει το κράτος σαν ένα ακόμη χαράτσι – εκτός από τα λίγα λεφτά σου, τώρα θέλουν και τα όργανα του σώματός σου στα οποία ελάχιστη δυνατότητα επιλογής σου αφήνουν.

Αναφέρθηκε και άλλες φορές ότι με αυτό το νόμο η Ελλάδα, ουσιαστικά, Κοσοβοποιείται (βλ. το εμπόριο οργάνων από απαχθέντες Σέρβους που κατακρεουργούνταν από το Αλβανικό κράτος του Κοσόβου). Οι Έλληνες με την πρόφαση της ”εικαζόμενης συναίνεσης” του νόμου Λοβέρδου θα υπόκεινται στις διαθέσεις του κάθε γιατρού, ή διοικητή νοσοκομείου – και είναι γνωστό κατά πόσο κάποιοι γιατροί και λειτουργοί της υγείας σέβονται το λειτούργημά τους -, για να γίνουν από άνθρωποι, ”καλλιέργεια οργάνων”, μιας και η ζωή και ο θάνατός τους θα εξαρτάται από το χρηματιστήριο ανθρωπίνων οργάνων.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτός από τα εργασιακά δικαιώματα, την εθνική κυριαρχία, εκχώρησε και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κινδυνεύουν με το νόμο Λοβέρδου, εκτός από σκλάβοι της Ευρώπης, να γίνουν και οι προμηθευτές οργάνων όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση Σαμαρά που τόσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό θα καταργήσει και αυτόν τον επικίνδυνο και απάνθρωπο νόμο, πριν το εμπόριο οργάνων γίνεται με κρατική προστασία..

endelehia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Τον κατάπτυστο νόμο Λοβέρδου για τη ”δωρεά” οργάνων πότε θα τον καταργήσετε;

  1. Ὁ/ἡ Xristos K γράφει:

    Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή; ΠΟΤΕ. Και σχολιάζοντας, εγώ δεν νιώθω αγελάδα που με καλλιεργούν για τα όργανά μου.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ Τ.κ γράφει:

    Πριν απο λίγο καιρό σκεφτόμουν να γίνω δωρητής οργάνων αλλά σκεφτόμουν και το θαύμα και τα παιδια μου αν τελικά ζούσα ενώ με θεωρούσαν κλινικά νεκρή γιατι και οι γιατροί άνθρωποι ειναι και κάνουν λαθοι.τωρα όμως θυμωνω γιατι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου αφερεσει τη ζωή χωρίς την συγκατάθεση σου η των δικών σου.ας γίνουν αυτοί που αποφασίζουν για όλους μας.υπαρχει ναι Θεός δεν τον φοβούνται καθόλου;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.