Αριστερός Καρατζαφέρης;


Η ΔΗΜΑΡ στο δρόμο του ΛΑΟΣ

Του Γιώργου Κύρτσου

Άρχισαν τα όργανα στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς πολιτικά στελέχη της και βουλευτές αντιλαμβάνονται ότι η κυβερνητική πολιτική που θα εφαρμοστεί δεν θα έχει μεγάλη σχέση με το πλαίσιο πολιτικής που συμφωνήθηκε από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη.

Το πλαίσιο πολιτικής, έτσι όπως είναι διατυπωμένο, προσφέρει πολιτικό άλλοθι σε όσους θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις από την πολιτική του νέου μνημονίου. Είναι φανερό όμως –το επιβεβαιώνει και το περιεχόμενη της επιστολής Σαμαρά προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο και μάλιστα με ιδιαίτερα εντατικό τρόπο.

Η ΔΗΜΑΡ θυμίζει τον ΛΑΟΣ την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο ΛΑΟΣ είχε μπει στην κυβέρνηση θέτοντας όρους για μη μείωση μισθών και συντάξεων ανάλογους με αυτούς που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο πολιτικής που συμφώνησαν ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης.

Το πιθανότερο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποδειχθεί ο αδύναμος κρίκος του κυβερνητικού συνασπισμού. Μόλις εκδηλωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου ο κ. Κουβέλης θα υποχρεωθεί να πάρει μια απόφαση στρατηγικής σημασίας. Εάν παραμείνει στην κυβέρνηση η εκλογική και κοινωνική βάση του κόμματός του θα στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν αποχωρήσει θα αντιμετωπίσει και αυτός τις γνωστές κατηγορίες περί «κωλοτούμπας».

citypress.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.