Πυρηνικό σταθμό θα φτιάξει η Βουλγαρία


Περισσότερες από 250.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το έργο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε το οποίο ακυρώθηκε από τη βουλγαρική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Σεργκέι Στανίσεφ…

Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών εκτίμησε ότι το ζήτημα είναι σημαντικό επειδή αφορά τις μελλοντικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας και ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν γι αυτό.
«Η πρόσφατη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άμεση συνέπεια της διακυβέρνησης της χώρας από το GERB και δεν είναι κληρονομιά της κυβέρνησής μας» είπε ο κ. Στανίσεφ.

Η επιτροπή που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση των υπογραφών ενέτεινε τις προσπάθειες τις τελευταίες επτά μέρες. Ο πρόεδρός της, Στέφαν Βοντενιτσάροφ είπε ότι η Βουλγαρία πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει ληφθεί άδεια για την τοποθεσία και ότι πρέπει να αναζητήσει επενδυτές για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε.

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.