Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός Χόρσε Ράιχενμπαχ εσείς μ@λ@κες θα κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο…


Ήρθε να δώσει εντολές στους ιθαγενείς ο σκιώδης πρωθυπουργός της Γερμανίας και της Ε.Ε…

Στους άξονες στους οποίους πρέπει να δώσει βάρος η Ελλάδα προκειμένου να εξέλθει από την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αναφέρθηκε την Τρίτη, από το βήμα του Συνεδρίου του Economist, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ (Task Force) για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.
Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εστίασε στη δημοσιονομική εξυγίανση και τόνισε πως η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο….

Ο επικεφαλής της Task Force τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ειδικά για τα φορολογικά έσοδα, είπε πως καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου.

Ο ίδιος είπε πως πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων από ένα νέο πλαίσιο.

Για τη διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε πως ο ΟΟΣΑ και Γάλλοι εμπειρογνώμονες επεξεργάζονται ήδη αλλαγές με στόχο τη ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 25%.

Ο κ. Ράιχενμπαχ εστίασε στην ανάγκη για απλοποίηση διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ώστε να υιοθετηθούν βέλτιστες πρακτικές, ενώ είπε πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις σε κλάδους όπως αυτός της οικοδομής, του τουρισμού, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Τέλος, τόνισε πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι αλλαγές για τη διευκόλυνση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και να μειωθούν οι διοικητικές διαδικασίες και τα προσκόμματα στα τελωνεία, τομέας στον οποίο η Ελλάδα θα ενισχυθεί από Ολλανδούς τεχνοκράτες.

Σημειώνεται πως ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο θα εξετάσουν θέματα σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον, το ΕΣΠΑ και τις αποκρατικοποιήσεις. Αργότερα εντός της ημέρας και συγκεκριμένα στις 16:00 θα συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

citypressblog

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Όταν μιλάει ο πρωθυπουργός Χόρσε Ράιχενμπαχ εσείς μ@λ@κες θα κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο…

  1. Ὁ/ἡ Κοινος Νους γράφει:

    Δεν ήλθε. Εμείς τον παρακαλέσαμε να έλθει. Όταν έχεις πυρετό 42, δεν φταίει το θερμόμετρο που τον μέτρησε. Ούτε κάνει τον σεισμό η εκφωνήτρια που τον ανακοίνωσε απο την TV. Tον πυρετό τον έχομε εμείς. Ο κ. Ράιχενμπαχ απλώς θα τον διαπιστώσει και θα κάνει την εργασία του οσο μπορεί καλήτερα για την πατρίδα του και τον Εργοδότη του.. Ας κάνομε και εμείς την εργασία μας το ιδιο καλά για την δική μας πατρίδα, που αν δεν κάνω λάθος την λένε Ελλάδα !!! Δεν μας φταίει Ο κ. Ράιχενμπαχ. Είναι καλήτερα να κοιτάξομε τον καθρέπτη. Εκεί είναι ο ένοχος

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.