Οδεύει προς… κουκούλωμα η εξεταστική για το μνημόνιο;


Οδεύει προς… κουκούλωμα η εξεταστική για το μνημόνιο;Πληροφορίες μικρότερων κομμάτων επιμένουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μετά από συζήτηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αποφασίσει να μην συστήσειΕξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο.

Προφανώς προκειμένου να μην διαταραχθούν η ενδοκυβερνητική συνοχή και οι εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα έπρεπε να εξέταζε τυχόν ευθύνες όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Κώστα Καραμανλή – όπως θα ζητούσαν ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρότι η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, εν αντιθέσει με κάποιες πηγές της Ιπποκράτους, που επιβεβαιώνουν ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου, ο Πάνος Καμμένος, πιθανόν και ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζονται να θέσουν το θέμα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Οι ίδιοι αρχηγοί εκτιμούν πως ακόμα και αν υπάρξει μια «χαλαρή» αναφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, θα επιχειρηθεί όπως αναφέρει η real.gr, σε βάθος χρόνου να ξεχαστεί το θέμα και ως εκ τούτου προτίθενται αφενός να ζητήσουνρητή δέσμευση του Αντ. Σαμαρά και αφετέρου να καταθέσουν πρόταση σύστασης Εξεταστικής όταν ανοίξει το Κοινοβούλιο.

tsantiri

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.