Υψηλές θερμοκρασίες!


γραφει ο αρισταρχος

Ιούλιος μήνας. Ο καυτός! Ο αλωνιάρης!

Ξεκίνησε επί τέλους η λειτουργία της νέας κυβέρνησης έστω και με μονόφθαλμο πρωθυπουργό.  Πολλά τα φάουλ πολλές οι ενστάσεις. Από τα δημοφιλή στο διαδίκτυο η γκάφα της κ. Κεφαλογιάννη για το Ινσταμπούλ(κι αυτό Ελληνικό ρε παιδιά-εις την πόλη) και οι εκκλήσεις των υπουργών προς την task force για τεχνογνωσία(sic). Και φυσικά σήμερα βοά το σύμπαν με το επίδομα των 1000ευρώ των 1.300 υπαλλήλων της βουλής.

(Κανονικά έπρεπε να πάρουν 2000+2000=4.000. Αλλά επειδή είναι Έλληνες σε περίοδο κρίσης βολεύτηκαν και με τα 1000ευρώ. Αθάνατη Ελλαδίτσα!)

Από ότι πληροφορούμαι στην πλειονότητά τους είναι συγγενείς βουλευτών νυν και πρώην. Και φυσικά ακραίες καταστάσεις του τύπου πρώην καθαρίστριας της βουλής και νυν υπεύθυνη ηλεκτρονικής καταγραφής στην βιβλιοθήκη της βουλής(καλά το λέω;)

Οι εκλεκτοί του Ελληνικού λαού. Οι εντός των τειχών. Πόσο σας ζηλεύει το Ελληνικό σύμπαν εργαζόμενοι της βουλής που ενώ κλείνετε κατά την διάρκεια των εκλογών παίρνετε επίδομα ελέω Πολύδωρα. Ευτυχώς που ο Σαμαράς έκανε την υπέρβαση και είπε όχι (Αντώνη, αυτό καταγράφεται στα θετικά).

Και μια και φτάσαμε στον κ. Πολύδωρα ο οποίος χρησιμοποιεί και περίεργες αρχαιοπρεπείς λέξεις του τύπου ”ασπάλακες” να τον ρωτήσω να μας πει την γνώμη του για τα νέα βιβλία γραμματικής της Ε’ & ΣΤ’ τάξης του δημοτικού. Τα γνωστά, που από το 2011 το Νοέμβριο η κα Διαμαντοπούλου θιασώτης των think tanks παιδεύεται να επιβάλλει.

Αυτά που καταργούν τα τρία φωνήεντα η, υ,και ω. Και επιβάλουν στα εναπομείναντα α, ο, ε, ι και το ου(u)! Αυτά που επιβάλλει την εξαφάνιση των(ανύπαρκτων στην αγγλική) δίψηφων ξ και ψ. Και την επιβολή των δίψηφων μπ, ντ, γκ.(b, d, g)

Έτσι η Μάνα-γλώσσα Ελληνική γίνεται παράρτημα ενός Ελληνο-λατινικού ιδιώματος γλώσσης.

Ρε παιδιά, γιατί δεν επιβάλετε την Αγγλική γλώσσα σαν πρώτη κύρια ομιλουμένη/γραφομένη της Ελλάδας και να επικηρύξετε αυτούς που χρησιμοποιούν την Ελληνική. Τουλάχιστον θα μείνει η γλώσσα καθαρή, κι ας διδάσκεται στα σύγχρονα κρυφά σχολιά.  Θα διδάσκεται σωστά και όχι ”γιαλαντζί” με u, b, d, και g!

Βυρωνάκο, εδώ σε θέλω. Και όχι στα ανεπίτρεπτα bonus εκλογών με κλειστή βουλή!

Ρίξε μια ματιά εδώ και θα μορφωθείς.

http://www.syllogosdelmouzos.gr/012/elgl12.pdf

 

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.