Ο ψεύτικος μύθος της δύναμης της ελληνικής ομογένειας Αμερικής Αυστραλίας κτλ


Αν και οι σύγχρονη πνευματική οικονομική  δημοσιογραφική και πολιτική ελίτ της Ελλάδος προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να μας πείσει ότι εμείς οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδος δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, εν τούτοις αρέσκονται να καλλιεργούν μύθους στον λαό, οι οποίοι μύθοι όμως είναι 100% διαφορετικοί από τους αρχαίους μύθους και  αυτό γιατί οι αρχαίοι έπλαθαν από πραγματικά  γεγονότα τους μύθους , εν αντιθέση με το τώρα που μας παρουσιάζουν τους μύθους ως πραγματικά γεγονότα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο μύθος της δύναμης της ελληνικής ομογένειας, που ασταμάτητα καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια η ανίκανη να προσδιορίσει και να προστατεύσει την ιστορική της καταγωγή και συνέχεια,  πνευματική οικονομική δημοσιογραφική και πολιτική ελίτ της Ελλάδος.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα που νομίζω ξεγυμνώνουν τον μύθο της δύναμης της ελληνικής ομογένειας.

Η περίπτωση της Κύπρου είναι το πρώτο τρανταχτό παράδειγμα της ανυπαρξίας της δύναμης αυτής, αφού παρά και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ εναντίων της Τουρκίας, σήμερα η Ελλάδα και η Κύπρος σχεδόν έχουν μετατραπεί σε θύτες από θύματα της τουρκικής εισβολής. Αυτήν την στιγμή που ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία που είναι εκτός απολαμβάνει μεγαλύτερο κύρος και σεβασμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην περίπτωση του προβλήματος με τα Σκόπια, παρόλο που έχουμε με το μέρος μας αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα και παρόλο τον τεράστιο αριθμό υποτίθεται μεγαλοσχήμονων έγκριτων  Ελλήνων καθηγητών της ομογένειας στα μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, πάλι δεν μπορέσαμε να γίνουμε πιστευτοί από κανέναν για το δίκιο μας. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι αριθμητικά οι ελληνική ομογένεια είναι πολλαπλάσια της ομογένειας των Σκοπίων στην Αμερική Καναδά Αυστραλία.

Σήμερα λόγο της πραγματικής οικονομικής κρίσεις που περνά η Ελλάδα, πάλι και επανειλημμένος οι παραμυθάδες που αποτελούν την ελληνική ελίτ, προσπάθησαν να ξανά καλλιεργήσουν τον ψεύτικο μύθος της δύναμης της ελληνικής ομογένειας που θα ερχόταν στην Ελλάδα για επενδύσεις σε χρυσοφόρες οικονομικές ευκαιρίες που λόγο της κρίσεις, εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, λες θα έπρεπε να έρθει η κρίση για να θυμηθούν την πατρίδα τους.

Σε θέματα όπως η ΑΟΖ η επέκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το άνοιγμα την θεολογικής σχολής της Χάλκης, η επαναλειτουργία της Αγιάς Σοφιάς, η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από την διεθνή κοινότητα, η περιβόητη ελληνική ομογένεια δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο.

Αν έχουν αξία οι προφητείες του γέρο Παϊσιου και της ομάδας έψιλον του Λιακόπουλου, τότε έχει και δύναμη η ελληνική ομογένεια. (Βέβαια για ελληνική διπλωματία και μυστικές υπηρεσίες,  δεν υπάρχει λόγος αναφοράς, γιατί αν υπήρχαν, δεν θα έψαχναν την ομογένεια)

Αν ψάξει κάποιος τα ονόματα των πρώην Ελλήνων και τώρα κατοίκων του εξωτερικού θα ανακαλύψει ότι οι περισσότεροι έχουν αλλάξει και τα ονοματεπώνυμα τους.

Κάποτε οι Έλληνες έφτιαχναν νέες πόλεις και μπόλιαζαν ανθρώπους και πολιτισμούς, τώρα αρνούνται την ταυτότητα τους πουλούν νησιά και περιουσίες και ντρέπονται που είναι Έλληνες, γι αυτό και αλλάζουν ακόμη και τα ονοματεπώνυμα τους, φεύγοντας από την Ελλάδα.

Ο λόγος που η ελληνική πολιτική πνευματική οικονομική και δημοσιογραφική ελίτ καλλιεργεί τον μύθο της δύναμης της ομογένειας είναι γιατί, η ίδια αυτή η ελίτ ξέροντας ότι είναι ανίκανη, θέλει να καλλιεργεί αυτόν τον μύθο για να μεταφέρει της ευθύνες της πάνω σε αυτόν τον μύθο της ομογένειας.

Το ότι αυτή η ομογένεια είναι ανίκανη νεκρή και μύθος, φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν είναι άξια η ίδια να πείσει την εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδος να της δώσει το δικαίωμα ψήφου, αυτό  δηλαδή που έχουν κερδίσει οι Αφγανοί που ήρθαν στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια. Νομίζω αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Αντιλαμβάνομαι, μπορεί κάποιος να μου πει ότι υπάρχουν κάποιοι της ομογένειας που προσπαθούν, δεν θα διαφωνήσω στο κάποιοι, κάποιοι όμως πολλοί πολλοί λίγοι και σε αυτούς αξίζει ένα μπράβο, οι πολλοί όμως είναι ανύπαρκτοι.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.