Συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η κα. Ανγκέλα Δωροθέα Μέρκελ επισκέπτεται την Ινδονησία. Από αυτή την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας η κα. Μέργκελ απηύθυνε το καινούργιο της μάθημα προς τους λαούς της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδας. Χαρακτήρισε την Ινδονησία χώρα πρότυπο, αφού μείωσε το δημόσιο χρέος της από 85% του ΑΕΠ που ήταν το 2002, σε επίπεδα κάτω του 25 % το 2012. Ενώ το έλλειμμα είναι κάτω από 2% του ΑΕΠ. Δηλαδή ακόμα μικρότερο του ελλείμματος που προβλέπει το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας.
Αυτή μάλιστα είναι χώρα για την κα. Μέρκελ. Τώρα αν στην χώρα αυτή η παιδική πορνεία, η φτώχεια, οι αρρώστιες, ο αναλφαβητισμός και η πείναθριαμβεύουν, κανένα πρόβλημα για την κα. Μέρκελ. Αρκεί που η Ινδονησία μειώνει το χρέος της, έχει μικρό έλλειμμα και είναι η 18η οικονομία στον κόσμο με κριτήριο κατάταξης το ονομαστικό ΑΕΠ και 15η οικονομία στον κόσμο με κριτήριο κατάταξης την αγοραστική δύναμη. Να θυμάστε τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα που συχνά-πυκνά αναφέρει ότι η μνημονιακή μελλοντική τύχη της χώρας μας έχει διττό περιεχόμενο. Είτε να μετατραπούμε σε επαρχία της Βόρειας Κίνας, είτε σε επαρχία της Νότιας Κίνας.
Πάμε τώρα στα μνημόνια και τη σύνοδο του Eurogroup. Από εκεί ήρθε η πρώτη πραγματική κρυάδα για την…
συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Όταν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση το εννοούμε. Τους τρίξαμε τα δόντια!
Ο καημένος ο Ζ. Κ. Γιούνγκερ κατακίτρινος από τον φόβο του. Τον είδαμε και τον λυπηθήκαμε!
Πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα 3 δις ευρώ μας είπαν…
Μάλιστα, είπαμε!
Κατά τα άλλα στους συγκυβερνώντες των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού φταίει ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η Αλέκα που αρνούνται να αποδεχτούν και να υποταχτούν στην μοίρα του κινέζου κουλάκου.
Αλλά, τι καλό μπορείς να περιμένεις από την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού!

stoxasmos-politikh.blogspot.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.