ΔΝT: “Υπάρχουν καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα”


Το ΔΝΤ δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τονίζοντας πάντως ότι στελέχη του Ταμείου θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου, προκειμένου να έχουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική οικονομία περνάει «μια ακόμη δύσκολη περίοδο» και τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι είναι επίσης σαφές πως το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζει καθυστερήσεις σε μια σειρά μέτωπα.

«Κάποιοι στόχοι του ελληνικού προγράμματος έχουν επιτευχθεί, κάποιοι έχουν χαθεί, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ΔΝΤ δεν έχει τα απαραίτητα δεδομένα ώστε να κρίνει». Είναι σημαντικό, τόνισε ο εκπρόσωπος, να επιστρέψει πλήρως σε τροχιά το ελληνικό δανειακό πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι ανοιχτό σε συζητήσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτό.

Ο εκπρόσωπος έκανε επίσης δηλώσεις για την Ισπανία καθώς και την Κύπρο, για την οποία δήλωσε ότι η προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η υγεία του τραπεζικού κλάδου.

protothema.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.