Οι ξένοι «φιλέλληνες» και οι ντόπιοι «θαμώνες»


Του Θανάση Νικολαΐδη  

ΔΕΝ απέχει πολύ το ’19 (1919) απ’ το ’22. Κι έγινε χαλασμός σ’ αυτήν την τριετία. Στην Ιωνία όπου μας οδήγησαν οι «Σύμμαχοι» πριν συμμαχήσουν με τον Κεμάλ. Εκεί, στην παραλία της Σμύρνης όπου…συνωστίζονταν ο ελληνισμός καταδιωγμένος απ’ τους τσέτες και τη φωτιά, μετρήσαμε τον ανθελληνισμό των «Φίλων, συμμάχων κ.λπ.» και σημερινών εταίρων μας (κι αν έχεις τέτοιους φίλους…). Κι άρχισε το δράμα της προσφυγιάς, για να πιούμε ολομόναχοι το πικρό ποτήρι. Με τους ηθικούς αυτουργούς της τραγωδίας μας να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους κι ούτε ένα βλέμμα συμπάθειας και βοήθειας στους έλληνες της Ελλάδας, «ευκολόπιστης και πάντα προδομένης».

ΟΙ «Σύμμαχοι» (και σε δυο παγκόσμιους, άλλως τε, πολέμους) που μας καταπρόδωσαν φαντάζουν και πάλι συνεργάτες και συνεταίροι. Και…σωτήρες. Με τα λεφτά τους και πάνω στα χρέη μας. Μόνο που ακόμα κι αν τους ξοφλήσουμε, η ιστορία δεν ξεγράφει κι ούτε ξεθωριάζουν οι γκριζόμαυρες σελίδες της. Υπάρχει συνέχεια και τα φαινόμενα απατούν. Κι αν ποντάρουμε στα φιλελληνικά τους αισθήματα και τους δώσουμε συγχωροχάρτι για το έγκλημα της Μικρασιατικής συμφοράς μας… «αλίμονο στους λαούς που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. Είναι υποχρεωμένοι να την επαναλάβουν». Δεν τους το συγχωρούμε, δεν (τους) ξεχνάμε και η σημερινή μας σχέση είναι μόνο οικονομική.

ΚΙ ερχόμαστε στους «ημετέρους» και τις ευθύνες τους. Για πολιτικούς μιλάμε που ανέλαβαν να μας σώσουν, έδωσαν (και δίνουν) δείγμα γραφής και δεν χρειάζεται…γραφολόγος για να τους αποκωδικοποιήσει. Αφού, λοιπόν, η σχέση μας με τους ξένους είναι οικονομική και δεν υπάρχει ηθικός δεσμός, απομονώνουμε τους υπουργούς που κουμαντάρουν τα οικονομικά μας. Παλιούς, μεταγενέστερους και σημερινούς. Με τη «λυδία» λίθος μας να ανιχνεύει τη γνησιότητα των προθέσεών τους, αλλά και τις δεσμεύσεις τους προς τρίτους. Όλα, σχεδόν, τα παλικάρια μας επί των οικονομικών υπήρξαν μέλη και «θαμώνες» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Χωρίς ντροπή και τσίπα. Και Αρσένης ορκίστηκε υπουργός έχοντας επισκεφτεί την παραπάνω Λέσχη και ο Γιάννος-τσάρος έβαλε τη σφραγίδα του (χωρίς να ερευνάται ο ρόλος του) και Αλογοσκούφης εξαφανισμένος και σημερινοί διαποτισμένοι απ’ τα νάματα της Λέσχης, πειθαρχημένοι στους κανόνες της.

ΔΕΝ πλήρωσαν οι ξένοι, δεν λογοδότησαν οι δικοί μας. Γι αυτό τους βάλαμε στη λίστα (του αποκλεισμού) και ξεφυλλίζουμε τη λίστα (της Λέσχης). Για δικά μας, ντόπια…λουλούδια που δεν πιάνουν «δουλειά» σε υπουργείο Οικονομικών (και όχι μόνο), πριν δώσουν το παρών τους στον λατρευτικό ναό της διεθνούς μασονίας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.