Α(νίκανοι) Κ(ατάπτυστοι) Ε(πικίνδυνοι) Λ(αϊκιστές)


Οι ανίκανοι κυβερνώντες χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, για να μετατρέψουν τηνκυπριακή οικονομία από πλεονασματική οικονομία, την καλύτερη ανάμεσα στις χώρες της διεύρυνσης του 2004 και μία από τις καλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία εξευτελισμένη κατάσταση, που ζητιανεύει δανεικά.

Η Κύπρος είναι στο μηχανισμό στήριξης και υπό την ομηρεία των Βρυξελλών και τουΔιεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω του Χριστόφια, του Σταυράκη, του Καζαμία, του Σιαρλή και βεβαίως του ΑΚΕΛ. Ανατρέχοντας στο αρχείο μας, εντοπίσαμε ανακοινώσεις κομμάτων από τον Οκτώβριο του 2008, με τις οποίες ζητείτο η συλλογική διαχείριση και η λήψη μέτρων. Μέχρι και οι εκκλήσεις του πρώην Προέδρου, Γιώργου Βασιλείου, για τη λήψη μέτρων, οι οποίες απευθύνθηκαν στον Χριστόφια το Νοέμβριο του 2009, έπεσαν στο κενό. Και ενώ μέχρι πρότινος οι κυβερνώντες απέκλειαν τη λύση του μηχανισμού, άρχισαν να αλλάζουν τροπάρι μόλις διορίστηκε στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο δικός τους Πανίκος Δημητριάδης. Ο Δημητριάδης κλήθηκε να προετοιμάσει το έδαφος και έτσι έπραξε. Ταυτόχρονα, άρχισε η προπαγάνδα ανάμεσα στους ακελικούς, για να αποδεχτούν την εξέλιξη. Επίσης, προετοιμάστηκαν τα δήθεν επιχειρήματα, όπως π.χ. ότι για όλα φταίνε οι τράπεζες ή ο καπιταλισμός ή η αντιπολίτευση. Η κρυψίνοια των κυβερνώντων, αλλά και το γεγονός ότι δεν τους νοιάζει παρά μόνο το κόμμα, αποκαλύφθηκε περίτρανα όταν τρεις μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση για την ένταξη στο μηχανισμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωνε πως η οικονομία μας πάει καλά!

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΕΛΙΚΩΝ

Αν δεν ήταν πραγματικά δύσκολη η κατάσταση, θα μπορούσε να μας προκαλέσει γέλιο η συμπεριφορά των ακελικών και κυβερνητικών στελεχών. Δυστυχώς, όμως μόνο εκνευρισμό προκαλούν. Ο Στεφάνου ψέλλιζε ότι δεν θα έρθει η τρόϊκα στην Κύπρο, αλλά «ευρωπαϊκοί» θεσμοί, μέχρι που ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ξεκαθάρισε ότι θα έρθει η τρόϊκα, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Συλικιώτης σκίστηκε να λέει ότι μέχρι την Παρασκευή περιμένει καλά νέα από την Κίνα για το δάνειο που ζήτησε η κυβέρνηση. Ο Ευαγόρου είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να συμμορφωθούμε με τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλα θα πάνε καλά. Επειδή και οι τρεις και ειδικά ο Ευαγόρου πρέπει να έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί, το πιθανότερο είναι ότι πρώτα απ’ όλα κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, μετά κοροϊδεύουν τους ακελικούς και βεβαίως κοροίδεύουν όλους εμάς. Οι ίδιοι και οι ακελικοί μπορεί να κοροϊδεύονται, εμείς όμως όχι. Ή;

pontiki.com.cy

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.