Διαρθρωτική αλλαγή το κλείσιμο του γυμναστηρίου της Βουλής;


του Στρατή Μαζίδη

Μας πήρε περίπου ένα μήνα για να δούμε την πρώτη διαρθρωτική αλλαγή από την κυβέρνηση. Μόνο που αυτή δεν ήταν άλλη από το κλείσιμο του γυμναστηρίου της Βουλής.

Ίσως να έγινε ως δοκιμή υπό την έννοια ας βάλω λουκέτο σε κάτι δικό μου πρώτα και μετά δοκιμάζω αλλού.

Βέβαια αν είναι να κόψεις κάτι από τη Βουλή αυτό θα έπρεπε να είναι όλοι οι βουλευτές. Κλείνουμε π.χ. το γυμναστήριο αλλά συνεχίζουμε να αμοίβουμε με € 150,00 την ημέρα τους βουλευτές των θερινών τμημάτων. Δεν είναι κακό μεροκάματο αν το καλοσκεφθείτε.

Αφήνοντας όμως το χιούμορ να παρασυρθεί από τα καλοκαιρινά βοριαδάκια, αυτό που συμπεραίνει κανείς είναι πως ένα μήνα μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε σε κανένα τομέα. Η οικονομία απλά δεν υπάρχει και η εγκληματικότητα ακόμη διαγνώνεται ως μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα μήνα παραμένουμε στα “θα”, “σηκώνουμε τα μανίκια”, τα “πρέπει” και τα “οφείλουμε”.

Είναι πλέον φανερό πως το νοικοκύρεμα της χώρας δεν πρόκειται να επέλθει. Άλλωστε αν ήθελαν οι πολιτικοί να το κάνουν, δε θα έφερναν ποτέ ως μπαμπούλα την κακιά τρόικα που αφού είδε κι απόειδε, συμβιβάστηκε με τις περικοπές και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας. Έτσι αντί να καταλήξουμε στο ένας άνεργος ανά οικογένεια που θα μπορούσε να αναταχθεί σε ένα νοικοκυρεμένο κράτος, οδηγηθήκαμε στο ένας εργαζόμενος -και αν- ανά οικογένεια.

Ακόμη κι αυτοί που πρόταξαν την υπευθυνότητα και την παραμονή στο ευρώ, θα μεταμορφώσουν τα πάντα δίχως να μπει το νυστέρι εκεί ακριβώς που χρειάζεται. Μας αρέσει δε μας αρέσει, υπάρχουν οργανισμοί που δεν προσφέρουν τίποτε και πρέπει να κλείσουν ή να πωληθούν, υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν από το παράθυρο και πρέπει να βγουν από την πόρτα, υπάρχουν λαδιάρηδες που παραμένουν ανέγγιχτοι, υπάρχουν άτομα που τα άρπαξαν και πρέπει να πάνε φυλακή όπως ακριβώς υπήρχαν μαγαζιά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ήταν έντιμες, πάλεψαν και έκλεισαν αφήνοντας εργαζόμενους στο δρόμο.

Αλλά ποιοι θα κάνουν τις τομές; Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ;

Για αυτό λοιπόν, ας αρκεστούμε στο κλείσιμο του γυμναστηρίου της βουλής, τη μόνη διαρθωτική αλλαγή της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης η οποία υποσχέθηκε να φτιάξει ομελέτα δίχως να σπάσει ούτε ένα αυγό.

Αλήθεια, τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του γυμναστηρίου που θα καταλήξουν;

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.