Οι… εντιμότατοι επανα-διαπραγματευτές!


thumb

Του Δημήτρη Μυ

Εντάξει, κύριοι της συγκυβέρνησης, καταλάβαμε, μη ζορίζεστε. Δε γίνεται αλλιώς, είστε υποχρεωμένοι να κόψετε λίγο ακόμη μισθούς και συντάξεις. Για να σωθεί η χώρα, να πάρουμε την επόμενη δόση… Για να μπορέσετε να πληρώσετε… μισθούς και συντάξεις!!!

Είδαμε την προσπάθεια των υπουργών. Κόβουν από εκεί, κόβουν από εδώ, αλλά τα νούμερα δε βγαίνουν. Δεν έχουν τεχνογνωσία λένε οι άνθρωποι του Στουρνάρα στο ρουλεμάν του ρεπορτάζ και διαβεβαιώνουν ότι το υπουργείο θα μεριμνήσει: Θα στείλει τους αρμόδιους τεχνοκράτες που μπορούν και κόβουν ασυγκίνητοι.

Εξ άλλου, έχουμε προετοιμαστεί. Τα δελτία των ειδήσεων θέτουν ερωτήματα: Ποιο ταμείο δίνει συντάξεις 6.000 ευρώ;

Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ο πέλεκυς των τεχνοκρατών ακονισμένος και έτοιμος ετοιμάζεται να πελεκίσει. Και το…απερίσκεπτο ταμείο.Και όλα τα υπόλοιπα. Επ ευκαιρία και επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν παρά την φιλότιμη προσπάθεια των υπουργών ο πέλεκυς θα ροκανίσει και τους μισθούς. Οριζόντια, γιατί σε αυτόν τον τόπο, έτσι γίνεται αντιληπτή η ισότητα.

Για όλα αυτά, σήμερα Τετάρτη πρωί- πρωί θα τα πουν οι τρεις που συγκροτούν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Αυτοί οι τρεις που η εκλογική τους επίδοση η οποία τους επιτρέπει σήμερα να κυβερνούν προήλθε από την προεκλογική δέσμευση- υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Και απ ότι φαίνεται– πιστοί στις προεκλογικές τους εξαγγελίες– ξεκίνησαν να επαναδιαπραγματεύονται με τους πιστωτές- τοκογλύφους. Ήδη η βάση της συζήτησης έχει αλλάξει. Τώρα οι τρεις (συν)υπεύθυνοι ψάχνουν επιπρόσθετα μέτρα για φέτος ύψους τριών δισεκατομμυρίων πέραν των 11,5 δισ που αναζητούνται για την επόμενη διετία…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.