“Το 2013 θα έρθει η τέλεια παγκόσμια καταιγίδα”


«Το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις…τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», είπε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί σε συνέντευξή του στο Reuters.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι προβλέψεις του είναι καταστροφικές, πάντως σε αυτή την περίπτωση το δικαιολογεί με το σκεπτικό ότι οι οικονομίες ανά τον κόσμο επιβραδύνονται, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

Στη συνέντευξή του στο Reuters, επισημαίνει πέντε παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία: η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση, η «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών και μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.