Δυστυχώς, δημιουργούνται σταθερά δύο αντίθετα κοινωνικά στρατόπεδα.


Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει αυτή την κρίσιμη στιγμή το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας, τελικά φαίνεται ότι θα το κάνει. Είναι βέβαιο πως οι δύσκολες αποφάσεις που θα πάρει, αν πλήξουν όλες τις κοινωνικές τάξεις, πολύ σύντομα θα φέρουν όλη την κοινωνία απέναντι στο πολιτικό σύστημα και κυρίως τα στηρίγματά του στην κρατικοδίαιτη «πνευματική» ελίτ, στη Δικαιοσύνη, στα σώματα ασφαλείας, στα ΜΜΕ κ.λ.π. Προκειμένου λοιπόν να διασωθεί το ίδιο, φαίνεται να επιλέγει να διασώσει και να έχει συμμάχους κάποιες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα τα κρατικοδίαιτα στηρίγματά του, θυσιάζοντας άλλες μεσαίες και κατώτερες κοινωνικές ομάδες που κυρίως εντάσσονται στον ιδιωτικό τομέα.

Με τον τρόπο όμως αυτό, ο οποίος πιστεύουμε θα φανεί πολύ σύντομα και παρά την προπαγάνδα των κοινωνικών αυτοματισμών που θα εκτοξευτεί από τα ΜΜΕ του καθεστώτος, δυστυχώς θα δημιουργηθούν αναγκαστικά δύο κοινωνικά στρατόπεδα και αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο μιας κοινωνικής έκρηξης.

Θα είναι το προστάδιο της κοινωνικής έκρηξης, γιατί αυτή η διάσπαση της κοινωνίας  αυτόματα θα σχηματοποιήσει εκατέρωθεν ορατό κοινωνικό εχθρό, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει διαφανεί ακόμα..

ΥΓ. Δείτε απλά σε ποιο κοινωνικό στρατόπεδο εντάσσονται αυτοί που αυτοκτονούν…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.