Ο κύβος ερρίφθη! Η κοροϊδία συνεχίζεται!


Ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξουν, επιπλέον των μέχρι σήμερα και νέες μειώσεις ύψους 22,63% σε μελλονικές παροχές εφάπαξ!!! – Η απόφαση αυτή με την αναδρομική της μάλιστα ισχύ, αφορά σε περίπου 53.000 συνταξιούχους

Αθανάσιος Τσίγκας

Ωσάν το Τάνταλο, δυστυχώς το μαρτύριό μας δεν έχει τέλος. Μόλις πριν δύο ημέρες οι Τριάδα διακυβέρνησης της χώρας, μετά την επιτυχημένη (όπως καταμαρτύρησαν τουλάχιστον) σύσκεψή τους και τις ρητές διαβεβαιώσεις τους, ότι δεν θα επιβληθούν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ (τουλάχιστον για το 2012) και άπασα η σημερινή ειδησιογραφία, αναφέρει την επιβολή ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ περικοπών, αρχικά σε περιπτώσεις λήψης (λόγω συνταξιοδότησης) του εφάπαξ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για ολόκληρο το 2012.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Βρούτσης, μετά την υπηρεσιακή του συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν, επιπλέον των μέχρι σήμερα επιβαλλόμενων, μειώσεις ύψους 22,63% σε μελλονικές παροχές εφάπαξ.

Η απόφαση αυτή με την αναδρομική της μάλιστα ισχύ, αφορά περίπου 53.000 συνταξιούχους που έχουν καταθέσει ανάλογες αιτήσεις για συνταξιοδότηση και λήψη εφάπαξ, από την αρχή του έτους. 

Πριν δηλαδή κοπάσει ο αχός των δηλώσεων της πολιτικής τριανδρίας συγκυβέρνησης για την απόφασή τους, περί της μη επιβολής επιπρόσθετων μέτρων, άρχισαν ένας-ένας οι αρμόδιοι υπουργοί να ανακοινώνουν, ο καθείς για τον τομέα του, τα μέτρα που θα συνεχίσουν την κάθοδό μας στο απύθμενο «βαρέλι».

Τον ρόλο που έπαιζε κάποτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (όλοι θα θυμόμαστε τους εκάστοτε εκπροσώπους τύπου των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης να διαψεύδουν μια δημοσιογραφική πληροφορία και αυτή να επαληθεύεται περίτρανα με την πάροδο λίγων 24ωρων), ανέλαβαν τώρα οι κυβερνητικού εταίροι (μια απλή ενθύμηση των δηλώσεων ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ΚΟΥΒΕΛΗ μετά την έξοδο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό) και αμέσως εκτιμώ ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, στο γεγονός ότι σ’ αυτή την χώρα, ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης» δυστυχώς χαίρονται για πάντα ή τουλάχιστον μέχρι να καταλάβουμε ότι το «χαστούκι» που τους δώσαμε με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, δυστυχώς το μεταφράσανε οι πολιτικοί μας, στα δικά τους μέτρα και σταθμά.

Μπόρεσαν δυστυχώς, σε διάστημα μόλις ενός μηνός, να μας ξεγελάσουν με τις πλάνες και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις τους, να πάρουν το παιχνίδι πάλι στα χέρια τους και τώρα να μας χορεύουν στο ταψί.

Τρία χρόνια τώρα που ζούμε στην δίνη τους επίσημου χρέους (μιας και ανεπίσημα ΟΛΟΙ τους γνώριζαν χρόνια τώρα) και της επιβολής των αβάσταχτων και αντιλαϊκών μέτρων, έχουμε κάθε 2-3 μήνες τις διαβεβαιώσεις αρχικά ότι τα επιβαλλόμενα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ότι αρχίζει η ανάκαμψη της οικονομίας μας και ότι μειώνουμε με τις περικοπές το δημόσιο χρέος.

Δυστυχώς όμως κάθε φορά, οι «νταβατζήδες» της χώρας μας και οι εδώ «δουλικοί» τους, διαψεύδονται αφού αντί να μειώνεται το χρέος μας, αυτό τραβά την ανηφόρα.

Έτσι και τώρα οι πληροφορίες δείχνουν ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί φέτος στο 162,6 % του ΑΕΠ, αντίθετα με τις εκτιμήσεις, τόσο του ΔΝΤ της ΕΕ και ΕΚΤ όσο και των κυβερνούντων, ότι θα κλείσει τον Δεκέμβριο στο 153,2 %,οδηγώντας την χώρα μας ολοταχώς στην υπερχρέωση και παράδοση στους δανειστές μας άνευ όρων. (Βλέπε εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών)

Ήδη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών (ΓΓΠΣ), ότι αποστέλλονται, οσονούπω 780.000 περίπου εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των οποίων 564.000 χρεωστικά), σημειώνοντας στατιστικά τουλάχιστον το ρεκόρ των 7 στις 10 δηλώσεις εισοδήματος να έχουν επιπρόσθτη φορολογία, με μέσο όρο περίπου τα 2.000 ευρώ.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις που έχουν εκκαθαρισθεί μέχρι σήμερα.

Οι τιμονιέρηδες του ΥΠΟΙΚΟ προσδοκούν την εκταμίευση 3 περίπου δισ. ευρώ, κατά πολύ περισσοτερων από το 1,1 δισ. ευρώ που είχε εισπραχθεί πέρυσι από το σύνολο των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων.

Βέβαια στην προσπάθεια εκταμίευσης περισσοτέρων πόρων, ανακοινώθηκε επίσης από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μανιτακη, η κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, στα πλαίσια μείωσης της δημόσιας δαπάνης. Αρχικά με κατάργηση 20 φορέων (να «ξεγελάσουμε» προσωρινά την προσδοκώμενη επίσκεψη κλιμακίου της ΤΡΟΙΚΑΣ) και μέχρι τέλος Αυγούστου της επιπλέον κατάργηση ή συγχώνευση 200 περίπου δημόσιων φορέων, που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους κατατρώγουν το δημόσιο χρήμα.

Όμως μην ανησυχείτε αγαπητοί συνοδοιπόροι, δεν προτίθενται να καταργήσουν κανένα δικό τους προνόμιο (βλέπε βουλευτικές αποζημιώσεις και λοιπές «ανέσεις» τους , εργαζόμενοι παρατρεχάμενοι στα γραφεία τους, αμέτρητοι κυβερνητικοί λειτουργοί, και αυλικοί κάθε είδους).

Αυτοί θα συνεχίσουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες που μας παρέχουν και εμείς θα συνεχίζουμε το μαρτύριο του Ταντάλου,

θα συνεχίζουμε την προσπάθεια ανόρθωσης (ανέβασμα βράχου) και όταν πλησιάζουμε στην κορυφή, αυτοί θα μας καταβαραθρώνουν για άλλη μια φορά με περίσσιο θράσος και πολιτική ανεντιμότητα !!!

aegeantimes.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.