Συρία: Η αμερικανική προπαγάνδα πάσχει από… φαντασία


Είναι γνωστό πως στην Συρία αυτή εδώ και μήνες διεξάγεται ένας άτυπος και βρώμικος πόλεμος, με ομάδες που εκπαιδεύθηκαν σε στρατόπεδα της Τουρκίας, με φονταμενταλιστές ισλαμιστές και άνδρες της Αλ Κάιντα που πολεμούν διαπράττοντας εγκλήματα και δολοφονίες κυρίως κατά των Σύρων χριστιανών, αλλά και με μισθοφόρους από Γερμανία, Γαλλία, Καναδά και Γαλλία (έχουν συλληφθεί ήδη εκατοντάδες από αυτούς, μερικοί εκ των οποίων επεστράφησαν – απελάθηκαν στις χώρες καταγωγής τους μετά από παρεμβάσεις των πρεσβειών τους).
Στον πόλεμο αυτό, που σκοπό έχει να δημιουργήσει ένα κάθετο ρήγμα στην εσωτερική ασφάλεια της Συρίας, δρουν επίσης και μισθοφόροι από τις «ισλαμικές επαναστάσεις» της Λιβύης και της Αιγύπτου, συνεπικουρούμενοι από άνδρες της CIA που έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο των συνόρων της Συρίας και εισάγουν «αντικυβερνητικούς» πολεμιστές και πολεμοφόδια. Όλα αυτά έχουν αποδειχθεί επανειλλημένως από τις στρατιωτικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας.

Όμως, ταυτόχρονα με τον πόλεμο των καλοπληρωμένων εγκληματιών κατά της κυβέρνησης Άσαντ, διεξάγεται ένας ακόμη πόλεμος, αυτός της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, η οποία χρησιμοποιεί το σύνολο –σχεδόν- των ΜΜΕ της Δύσης, προκειμένου να δαιμονοποιήσει στις συνειδήσεις των πολιτών της Δύσης τον ίδιο τον Άσαντ, αλλά και για να κάμψει το ηθικό της πλειονότητας των κατοίκων της Συρίας, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει οι «αντιπολιτευόμενοι» εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Μέσα σε αυτόν τον πόλεμο της προπαγάνδας των δυτικών ΜΜΕ, χρησιμοποιείται κάθε δυνατός τρόπος – είδηση, που θα χρησιμεύσει στην διάσπαση της άμυνας που διαθέτει σήμερα η Συρία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια του πολέμου της προπαγάνδας, κυκλοφορούν «πληροφορίες» είτε πως ο Άσαντ εγκατέλειψε την Συρία, είτε πως κρύβεται φοβούμενος τα πυρά των «ανταρτών», είτε πως τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση, στην οποία σκοτώθηκε ο υπουργός Άμυνας της χώρας (ο χριστιανός που κατείχε το μεγαλύτερο κυβερνητικό αξίωμα). Επίσης, η βρετανική εφημερίδα Guardian στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει πως ο Σύριος ηγέτης έχει καταφύγει στην πόλη Λατάκια ενώ η σύζυγός του Άσμα έχει εγκαταλείψει τη χώρα και βρίσκεται στη Ρωσία.

Όλα αυτά θυμίζουν τις ειδήσεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, κατά την περίοδο που είχε ξεκινήσει η επίθεση κατά του Μουαμάρ Καντάφι και της Λιβύης. Ειδήσεις, που είχαν αναγκάσει τότε τον Καντάφι να εμφανιστεί δημοσίως σε χιλιάδες Λίβυους, παρουσία ξένων τηλεοπτικών συνεργείων (γνωρίζοντας πως αποτελούν μέρος της «μηχανής» παρακολούθησης και εντοπισμού του), προκειμένου να πείσει τους πολίτες της Λιβύης πως είναι ζωντανός και χαίρει άκρας υγείας…
Οι υπηρεσίες προπαγάνδας της δύσης, φαίνεται πως είτε έχουν στερέψει από φαντασία, είτε χρησιμοποιούν το ίδιο manual (εγχειρίδιο χρήσης) της επίθεσης κατά του Καντάφι. Δεν εξηγείται ειδάλλως το ότι έχουν φτάσει σε σημείο να επαναλαμβάνονται –με τραγικό τρόπο- και να αποκαλύπτουν έτσι την ύπαρξή τους πίσω από το όλο «σκηνικό» που φτιάχτηκε για την Συρία και που σαν σκοπό έχει να προετοιμάσει την με κάθε μέσο και τρόπο επίθεση κατά της συγκεκριμένης χώρας…

Οι σφοδρές συγκρούσεις στη Δαμασκό συνεχίζονται και αναμένεται να κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, μετά το βέτο που άσκησαν Ρωσία και Κίνα στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, διακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη επίσημων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά της Συρίας. Έτσι, ο βρώμικος πόλεμος θα συνεχιστεί από τους υπάρχοντες μισθοφόρους (προσέξτε τον ξανθό Σύριο που μοιράζει όπλα και συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά του με τα χαρακτηριστικά όλων όσων τον περιτριγυρίζουν, ενώ ο ίδιος έχει και πιστόλι -ιδίωμα των ανδρών ειδικών επιχειρήσεων- και δείχνει να είναι ο αρχηγός της εμφανιζόμενης ομάδας “αντιπολιτευόμενων πολεμιστών”), ενώ αναμένεται να αυξηθούν και τα δολοφονικά χτυπήματα κατά αθώων Σύριων πολιτών, για να αυξηθεί η πίεση τόσο στον ίδιο τον Άσαντ, όσο και στις χώρες που μέχρι αυτή τη στιγμή τον στηρίζουν (Ρωσία και Κίνα).

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δημιουργείται ιδιαίτερα μεγάλη ένταση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, ενώ η τελευταία κατηγορείται ευθέως για δράση της ΜΙΤ και στρατιωτικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων επί του Συριακού εδάφους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μετακίνηση Συριακών στρατιωτικών δυνάμεων από τα νότια σύνορα της χώρας προς το εσωτερικό της, για να αντιμετωπισθούν συγκεκριμένοι θύλακες όπου δρουν “πολεμιστές” της αντιπολίτευσης… Οι τελευταίες αυτές πληροφορίες ελέγχονται…

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.