Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός.


γραφει ο αρισταρχος

Διάβαζα ένα άρθρο της Σεμέλης Διονύσου στο blog της filonoi.gr με σχεδόν τον ίδιο υπέρτιτλο κάπως αλλαγμένο. http://filonoi.gr/h-ellada-pethainei-kai-poly-kala-kanei/#more-44922

Είναι από κάποια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 ‘’Το βλέμμα του Οδυσσέα’’. Ο Θανάσης Βέγγος, τελευταίος πριν τον Θύμιο Καρακατσάνη ζεστός-δικός μας Έλληνας, υποδύεται τον Ταξιτζή(video). Απευθυνόμενος στην φύση ξεκινάει με πάλλουσα από συγκίνηση φωνή έτσι ‘’Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός …’’

Σεμέλη, με συγκίνησε το ξεκίνημά σου ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει’’ και με προσγείωσε η επόμενη φράση ‘’Και καλά κάνει’’. Μου έδωσε μια σταλαγματιά ελπίδας το τελείωμά σου ‘Μόνον έτσι θα γεννηθεί κάτι καινούργιο’’

Γέμισαν τα μάτια μου δάκρυα κι έσκυψα το κεφάλι. Η συγκίνηση πήρε τον δρόμο προς τον εγκέφαλό μου . Έκαψε τα στήθια μου και με τράνταξαν αναφιλητά.

Είχε βγει απ’ το πρωί δροσερό μελτεμάκι και μου χάιδευε το υγρό μέτωπο. Προσπάθησα να βάλω σε μια τάξη όλες τις καταρρακτώδεις πληροφορίες που δέχτηκα απ’ το διαδίκτυο σχετικά με τον τόπο μου και την επικρατούσα κατάσταση. Δεν είναι εύκολο. Μα καθόλου εύκολο.

Όλα ξεκινούσαν από αυτή την ριμάδα φράση ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει!’’ Και με τέτοιο ξεκίνημα τι ευχάριστο να βρεις για να γλυκάνεις όλες αυτές τις δηλητηριώδεις πληροφορίες.

Την κραυγή μίσους και κακίας του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε. ‘’Αναδιαπραγμάτευση; Αυτόν τον Ρουβίκωνα  ΔΕΝ θα τον διαβούμε’’

Θεέ μου, πάλι μπροστά οι στίχοι του Σολωμού να μας μαστιγώνουν ανελέητα. ‘’Μοναχή τον δρόμο πήρες και ξανάρθες μοναχή’’ Άραγε ποιους Έλληνες είχες στο μυαλό σου Κυρ-Διονύση;

Αυτούς που μας ξεπούλησαν;

Αυτούς που μας κατάκλεψαν;

Αυτούς που μας ξευτέλισαν;

Αυτούς που μας διέλυσαν;

Αυτούς που μας κατέκαψαν;

Αυτούς που ξεπάτωσαν την Ελληνική οικογένεια. Μας γέμισαν λαθρο-λάθρα βιώσας μετανάστες. Έκλεισαν σφράγισαν θέσεις εργασίας. Ρήμαξαν την ύπαιθρο. Αποπροσανατολίζουν γλώσσα και σύμβολα την νεολαία μας.

Πουλήσαν  την ζωή μας στα σύγχρονα τραπεζοπάζαρα.

‘’Κάναμε τον κύκλο μας…’’ Ναι Θανάση μου κάναμε τον κύκλο μας. Τώρα που ζώνουν μαύρα σύννεφα όλη την γη τώρα αρχίζω και το νιώθω. Αργά, αργά μας τυλίγει όλη την ανθρωπότητα. Ανακαλύπτουν τώρα κατασκευές πολλών χιλιάδων χρόνων. Έτσι ήταν πάντα. Έτσι θα γίνει και τώρα.

Θα χαθεί η Ελλάδα και μαζί της όλη η ανθρωπότητα. Εκτός …

Εκτός και η μοναδική, και μία σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου αμετάφραστη Αγία Σοφία σχεδιάζει αλλιώς. Κι εγώ, όπως και κάθε Ελληνικά φρονών, πιστεύω αμετάκλητα στις κόρες της που είναι.

Η Ελπίδα, η Πίστη και η Αγάπη!

Μόνο μ’ αυτές τις Θεόπνευστες αρχές μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο.

Το παλιό τελείωσε και μαζί του η άφρωνη κακία του, να βυθίζονται στο μαύρο έρεβος.

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

11 ἀπαντήσεις στὸ Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός.

 1. Ὁ/ἡ Σεμέλη Διονυσου γράφει:

  Η ΕΛΛΑΣ,δεν θα πεθάνει ποτέ! Η Ελλάς ,είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν..
  Η Ελλάς και ο Ελληνισμός,είναι πάνω από εμάς,είναι τεράστια υπόθεση,ώστε να μπορούμε εμείς εδώ οι νεοέλληνες να την αφανίσουμε!!
  Αναφερόμουν στην συγκεκριμένη ”Ελλάδα” την οποία έβαλα μέσα σε εισαγωγικά,για να γίνει κατανοητό.

  Την Ελλάδα της παρακμής και της μιζέριας,του άκρατου ατομικισμού και του ωχαδερφισμού!
  Την Ελλάδα που μετρούσε το ”μπόϊ” της ανάλογα το πλήθος των πιστωτικών που είχε στο πορτοφόλι της.
  Την Ελλάδα που όταν ξεπουλούσαν κομμάτι κομμάτι την ιστορία της,σφύριζε αδιάφορα,αλλά όταν της απαγόρεψαν το κάπνισμα στις καφετέριες,σήκωσε τον πλανήτη στο πόδι.
  Αυτή η Ελλάδα που περιγράφει το κείμενο και το επισηναπτόμενο βίντεο.
  Ξεκίνησα το κείμενο με την φράση του Θ.Βέγγου,την οποία έφτιαξα σε φωτογραφία ” Η Ελλάδα πεθαίνει” …αλλά το συνέχισα ” και καλά κάνει”..
  γιατί ΑΥΤΗ η ”Ελλάδα” κάνει τον κύκλο της και πεθαίνει κι αν δεν πέθανε ακόμα,θα γίνει σύντομα,γιατί αυτή η ύβρις δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
  Εγω χαίρομαι που θα τελειώσουμε με αυτά που μας έφεραν εδώ.Γιατί ναι,μας ξεπούλησαν,μας διαπόμπευσαν,μας λοιδώρησαν,μας πολέμησαν,αλλά κάπου πρέπει να δούμε και τα δικά μας λάθη σ’αυτήν την κατάντια.
  Γιατί αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στο βίντεο,δεν μας το έκανε κανείς…ΜΟΝΟΙ μας το κάναμε.
  Το κείμενο είναι βαθειά αισιόδοξο,γιατί μιλάει για την ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδας,όταν ξεμπερδέψουμε με αυτά τα ”σκουπίδια”..
  Αναθαρρέψτε…η Ελλάς και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Ελληνες,ποτέ δεν θα πεθάνουν!

  Σεμέλη Διονύσου

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Σεμέλη Διονυσου γράφει:

  Αν μη τι άλλο,δικό μου κείμενο είναι κι αυτό.
  Δεν θα μπορούσα λοιπόν, να πιστεύω τίποτε άλλο εκτός από αυτό…

  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.votegreece.gr%2Farchives%2F19632&h=vAQHsTWqh

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Κυρία Σεμέλη αποκόπτω από το κείμενό σας ”όταν ξεμπερδέψουμε με αυτά τα ”σκουπίδια”..”
   Σε ποια σκουπίδια αναφέρεστε; Στο 1.5εκτμ λαθρομετανάστες; Αυτούς(σαν αυτούς)που χορεύουν, τους πολιτικούς,τους σαλτιπάγκους, τους δήθεν; Σε ποιούς; Και πόσοι είναι;Και τι σας κάνει τόσο αισιόδοξη να πιστεύετε πως θα ξηλωθεί αυτό το φοβερό και τρομερό πλέγμα διαφθοράς και διαπλοκής έτσι εύκολα.
   Αναλογίζεστε πόσοι θα μείνουν;
   Ξέρω, Οδυσσέας Ελύτης. ‎”Εάν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει μια ελιά, ένα κλήμα και μια βάρκα. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή …
   Πάντως ανακατώθηκε η ηρεμία της ανάγνωσης.Ας μπει σε λειτουργία και ο εγκέφαλος μπας και προκύψει κάτι …

   Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Σεμέλη Διονυσου γράφει:

  Οχι κ.Αρισταρχε.
  Στο εν λόγω κείμενο μου αναφερόμουν,αυτό που έγινε αφορμή για να γράψετε το δικό σας.
  Δεν αναφερθηκα στο παρον,σε πολιτικούς ή αλλοδαπους,αλλα στον δικό μας κακο εαυτο.
  Τα γράφω στο πρωτο σχόλιο μου…
  <>

  Αυτήν την Ελλάδα που δείχνει το βιντεο του κειμένου.
  Αυτη πρεπει να τελειωσει κι ειναι μακρυς και δυσκολος αγωνας αυτος κι ειναι ατομικός αγωνας.Αγωνας επανελληνισμου..

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Σεμέλη Διονυσου γράφει:

   Αυτο ηταν μεσα στα εισαγωγικα που δεν φανηκε…

   Την Ελλάδα της παρακμής και της μιζέριας,του άκρατου ατομικισμού και του ωχαδερφισμού!
   Την Ελλάδα που μετρούσε το ”μπόϊ” της ανάλογα το πλήθος των πιστωτικών που είχε στο πορτοφόλι της.
   Την Ελλάδα που όταν ξεπουλούσαν κομμάτι κομμάτι την ιστορία της,σφύριζε αδιάφορα,αλλά όταν της απαγόρεψαν το κάπνισμα στις καφετέριες,σήκωσε τον πλανήτη στο πόδι.

   Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Αγαπητοί Αρίσταρχε και Σεμέλη,

  μου αρέσει που διαφωνείτε συμφωνώντας ή συμφωνείτε διαφωνώντας.
  Γιατί στην ουσία το ίδιο θέλετε και οι δύο…..την αναγέννηση της Ελλάδας.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Απόλυτα! Μόνο που θα είναι η Ελλάδα όπως την ονειρευτήκαμε. Όπως αντικατοπτρίζεται στα υγρά μάτια των παιδιών που την δοξάζουν στους στίβους της ζωής. Όπως την ύμνησαν οι ποιητάδες μας και την τραγουδήσαμε όλοι μας.
   Χωρίς σκουπίδια, ναι είναι κι αυτά δικά μας. Εμείς θα αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα τα εξαφανίσουμε.
   Το θέμα είναι ποιοί είμαστε οι ”εμείς”. Πόση συμμετοχή είχε ο κακός Έλληνας μέσα μας. Και ποιός θα το κρίνει.
   Σ’ ένα προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο ”τι είναι δημοκρατία” έγραφα.
   Η τιμωρία των επίορκων πρέπει νάναι κατάσχεση περιουσίας και αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων.
   Ποιός όμως θα τιμωρηθεί γι αυτή την εντελώς απάνθρωπη, αντικοινωνική, ανθελληνική διαπαιδαγώγηση του νεοέλληνα;.

   Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ Ενδελέχεια γράφει:

  Η Ελλάδα δεν πεθαίνει – συμφωνώ με την κ. Σεμέλη. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι αυτοί οι ελληνόφωνοι – ξένοι, όμως – που μας κυβερνούν και κατέχουν όλες τις θέσεις κλειδιά σε καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο. Αυτό είναι ένα κατοχικό μόρφωμα, όπως το 1940, κι ένα κατοχικό μόρφωμα δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

  Όπως τότε, έτσι και τώρα, η πραγματική Ελλάδα ζει, αναπνέει και θεριεύει υπόγεια, ανεπίσημα μέσα σε όλους αυτούς που αντιστέκονται – γιατί αυτό είναι η Ελλάδα, η αντίσταση στο σκοτάδι. Αυτήν την Ελλάδα που ζει κάτω από τον κουρνιαχτό του ελληνόφωνου κράτους, στις φτωχογειτονιές, στα χωριά και στα νησιά φοβούνται και τρέχουν σαν τρελοί να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

  Επειδή ακριβώς, ο κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα θεριεύει, γιατί πάντα η Ελλάδα ανθίζει στις δύσκολες για τον κόσμο περιόδους.

  ”Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που πάει να σκύψει
  με το σουγιά στο κόκκαλο
  με το λουρί στο σβέρκο

  Να τη πετιέται από ‘ξαρχής
  Κι αντριεύει και θεριεύει
  και καμακώνει το θεριό
  με το καμάκι του Ήλιου”

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ DP γράφει:

  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ Η ΣΕΜΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ… ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ Πετρος Καλογεροπουλος γράφει:

  Για να πω την αληθεια,δεν περιμενα να γεννηθει ενας διαλογος τοσο απλος στις διαπιστωσεις,στο οραμα,στη γνωση,που θα μ εκανε να νιωσω το Βαφτισμα!Αγαπητοι αρθρογραφοι και σχολιαστες,τουτος ο τοπος,του μοναχικου πευκου,του ζεστου βραχου,του βασιλεματος ,των τραγουδιων,του μελτεμιου και του Ομηρου δεν θα πεθανει.Γιατι ειναι το αιμα που εχει αναγκη το σωμα της γης.Κι αυτο το αιμα τρεφει το ΔΙΚΟ ΜΑΣ κορμι.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

   Πέρα από τις εθνικοποιητικόσυναισθηματικές μας εξάρσεις μπροστά μας προβάλλει μια μαύρη κουρτίνα. Και πίσω της το μέλλον αυτής της χώρας και κατ’ επέκτασιν το δικό μας.
   Τα ποντίκια μόλις νιώσουν το καράβι να κλυδωνίζεται αποζητώντας τον υγρό πάτο φεύγουν πρώτα από όλους.
   Θα φύγουν λοιπόν όλοι οι αρουραίοι με τα ποντικάκια τους και τις ακαθαρσίες τους. Ύστερα οι εργάτες του βράχου που λέγεται ΕΛ-ΛΑΣ θα πρέπει να κλείσουν όλες τις εισόδους απανάκαμψης όλων αυτών των σκουπιδιών και να βάλει πλώρη για την ανόρθωση με πρώτο της μέλημα.
   Ελλάς, Έλλην, παιδεία.
   Η παιδεία του λαού δεν είναι παιχνιδάκι για τα χέρια των παιδιών ή των ανικάνων ή των ξεπουλημένων.
   Με τέτοια ιδανικά ίσως έχουμε ελπίδα. Με λίγη πίστη και πολλή αγάπη θάμαστε σίγουρα και πάλι σκαπανείς της επαν-ίδρυσης της πατρίδας μας. (στα έργα και όχι μόνον στους ρητορικούς σχηματισμούς, Κώστα ”μου”.)

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.