Γερμανία: Αντιδράσεις για την αξιολόγηση της Moody’s… Κι ο Ρέσλερ ακόμη ψάχνεται!!!


«Η Γερμανία θα παραμείνει άγκυρα σταθερότητας», επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σχετικώς με την υποβάθμιση της προοπτικής της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε «αρνητική» από τον οίκο αξιολόγησης «Moody’s» και τονίζει ότι, ενώ η αξιολόγηση αφορά κυρίως βραχυπρόθεσμους κινδύνους που σχετίζονται με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, δεν λαμβάνεται υπόψη η μακροπρόθεσμη προοπτική σταθεροποίησης.

«Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει υπόψη του την άποψη της Moody’s», τονίζεται στην ανακοίνωση, αλλά διευκρινίζεται ότι η Ευρωζώνη έχει θέσει σε εφαρμογή «μια ολόκληρη σειρά μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε βιώσιμη σταθεροποίηση, ενώ η πολύ στέρεη κατάσταση της οικονομίας της ίδιας της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει». Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά δε, ότι η χώρα είναι πιθανόν να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους της ήδη φέτος και αναμένει ισοσκελισμένο γενικό προϋπολογισμό κυβέρνησης από το 2014. «Αυτό θα θέσει το επίπεδο του χρέους σε καθαρά καθοδική τάση», εξηγεί και προσθέτει την «αξιοσημείωτη βελτίωση» στην ανακεφαλαίωση του τραπεζικού τομέα, αλλά και την σταθερή προοπτική για τους δείκτες της ανάπτυξης.

Zougla.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.