ΔΝΤ και ΕΕ διαψεύδουν το Spiegel για Ελλάδα!


Image

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε πριν λίγο την “αποκάλυψη” του του Spiegel, το οποίο εμφανίζει το ΔΝΤ απρόθυμο να παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση στην Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες. Αποστολή του ΔΝΤ θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τις αρχές της χώρας στις 24 Ιουλίου για το πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από το ΔΝΤ, θα επανέλθει στην ορθή του τροχιά».

Νωρίτερα και εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε επίσης το δημοσίευμα του Spiegel. «Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει» ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένεται από το Σεπτέμβριο, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω των διπλών εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.