Ο Κάρολος Παππούλιας εκτός τόπου και χρόνου


Η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας την ημέρα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι άλλη μια απόδειξη της απόστασης που χωρίζει την πολιτική ελίτ της χώρας από την πραγματικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς για την Ελλάδα, σίγουρα ζουν σε άλλο πλανήτη, ή τουλάχιστον έχουν κάτι χρόνια να συναντηθούν με την λογική.

Δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ιδεολογία μίσους και φασισμού”.

Αυτή η δήλωση ταιριάζει μόνο σε ανεύθυνους, είναι σαν να λέει μια μάνα στα μικρά παιδιά της, ότι η υγείας σας κινδυνεύει από την έλλειψη καθαριότητας, ενώ αυτή είναι που θα πρέπει να φροντίσει για την καθαριότητα των παιδιών της.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως έχει νομίσει ότι ο λόγος ύπαρξης του είναι για να κάνει διαπιστώσεις και όχι για να προστατεύει  ο ίδιος την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αλλά μήπως, μόνο οι διαπιστώσεις δεν είναι και το Κύριο χαρακτηριστικό της παραγόμενης πολιτικής;

Βαρέθηκα να ακούω τους (υπεύθυνους) πολιτικούς ότι πάσχει η παιδεία, υπάρχει γραφειοκρατία, έχουμε πρόβλημα αυξημένης λαθρομετανάστευσης, δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, υπάρχει σπατάλη εδώ εκεί, και μέσα σε αυτά, γιατί να μην προκύψει και πρόβλημα, Δημοκρατίας;

Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας σας παραθέτω μερικές παροιμίες – φράσεις , οι οποίες ίσως σας βοηθήσουν να αντιληφτείτε ότι είστε αρχηγός Κράτους και όχι πρόεδρος ΜΚΟ

Α) O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ και ο ανεύθυνος κάνει διαπιστώσεις.

Β) ο Καζαντζάκης είπε: Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω…

Γ) ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Κύριε πρόεδρε, κατά την Α περίπτωση είστε ανεύθυνος, γιατί ενώ κατέχετε μια θέση ευθύνης εσείς κάνετε μόνο διαπιστώσεις.

Κατά την  Β φράση αυτή του Καζαντζάκη, εσείς δεν αγαπάτε την ευθύνη γιατί ποτέ δεν σας άκουσα να πείτε ότι εσείς  είστε ο φταίχτης που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κινδυνεύει από τον φασισμό, αφού εσείς υποτίθεται είστε και ο θεματοφύλακας της, θέλω να πω μήπως δηλαδή εσείς δεν είστε άξιος θεματοφύλακας;

Γιατί, σύμφωνα και με την Γ παροιμία: Για να θριαμβεύσει το κακό, δεν χρειάζεται παρά μόνο η ανευθυνότητα των καλών ανθρώπων, κατά συνέπεια, για να επικρατήσει ο φασισμός, προϋπόθεση είναι η δική σας προσωπική αμέλεια και της συνολικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Δεν χρειάζονται, παρά μόνον άλλες δύο Υπατίες και + 100 000 λαθρομετανάστες και να είστε σίγουρος ότι το κακό θα κυριαρχήσει παντού, θα είναι η εποχή που στην βουλή θα συγκρούονται, το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων με τους ακροδεξιούς, αυτήν την εποχή εσείς δεν θα έχετε το δικαίωμα ούτε για διαπιστώσεις και η Ελλη Στάη θα πρέπει να φοράει ολόσωμο μαγιό στην θάλασσα και μαντίλα να λέει τις ειδήσεις.

Κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας η δήλωση σας θα έπρεπε να είναι ως εξής: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κινδυνεύει μόνο από την ανικανότητα μας, εμάς των πολιτικών, η οποία είναι πάντα και η γενεσιουργός αιτία της ιδεολογίας του μίσους και του φασισμού.

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η δήλωση σας κύριε πρόεδρε.

Και επί της ευκαιρίας κύριε πρόεδρε, να ξέρετε ότι το μίσος εναντίων των ανίκανων πολιτικών, προηγείται του φασισμού.

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.