Στην έξοδο ο Νικολόπουλος;;;


Δεν τον βλέπουμε να παραμένει για πολύ στη Νέα Δημοκρατία ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Γιατί; Μα είναι απλό. Άρχισε να βάζει συνεχώς θέματα εσωκομματικής δημοκρατίας σε ένα κόμμα σκληρά αρχηγικό και ολιγαρχικό, αποτελούμενο από πολιτικά τζάκια, πολιτικούς γόνους, κλώνους, κληρονόμους, κουμπάρους και παρατρεχάμενους κηπουρούς των πιο πάνω και από έναν αναλώσιμο πλέον αρχηγό που παραμένει στην ηγεσία όσο μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των δανειστών.

Σε χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αιμίλιου Περδικάρη, ο κ. Νικολόπουλος αντιπαρέβαλε κατ΄ αρχήν την ΝΔ με τα δημοκρατικά Χριστιανοδημοκρατικά και Λαϊκά κόμματα της Ευρώπης και κατέδειξε…. την αντίθεση και την έλλειψη δημοκρατίας μέσα στην ΝΔ. Ταυτόχρονα και ενόψει του φημολογούμενου Συνεδρίου του κόμματος σε ένα χρόνο, πρότεινε έξι προσυνέδρια στα οποία, όπως επισήμανε, θα πρέπει να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και να ληφθούν αποφάσεις.  

Κυρίως ο κ. Νικολόπουλος εστιάζει σε δύο πράγματα. Αφενός στην ανάγκη να σπάσει ο αρχηγισμός στο κόμμα και να λειτουργήσει η εσωκομματική δημοκρατία, όπως στα άλλα παρόμοια ευρωπαϊκά κόμματα και αφετέρου, εκείνο που επισημαίνει με έμφαση είναι ότι, θα πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός κόμματος και κυβέρνησης και όχι συνταύτισή τους, διαφορετικά προβλέπει να έχει και η ΝΔ την ίδια κατάληξη με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την διάλυση. Επανέλαβε δε ότι διατηρεί για τον εαυτό του το συνταγματικό δικαίωμα της κατά συνείδηση ψήφου στα επίμαχα νομοσχέδια που θα έρθουν.

Από την πλευρά μας εμείς συμφωνούμε με τις απόψεις Νικολόπουλου, άλλωστε τα ίδια είχαμε προτείνει κατά το παρελθόν σε ότι αφορά το κόμμα της ΝΔ, αλλά επειδή γνωρίζουμε τα πράγματα εκ των έσω, εκείνο που θα συμβεί θα είναι, όχι εσωκομματική δημοκρατία στην ΝΔ και κατά συνείδηση ψήφο στους βουλευτές της, αλλά διαγραφή του Νικολόπουλου. Εκτός και αν ο τελευταίος “συναιτιστεί”, πάψει να βάζει ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας και ψηφίζει ό,τι λέει ο αρχηγός, δηλαδή ό,τι θέλουν η ελίτ του κόμματος και οι δανειστές. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Αυτή είναι η δημοκρατία μέσα στην ΝΔ.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.