Τι έλεγε ο Ριζοσπάστης για τον Χρυσόστομο Σμύρνης


Όλοι γνωρίζουμε το “αν δεν νικιόμασταν στην Μικρά Ασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα. Γι αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία, μα και την επιδιώξαμε” που είχε πει ο Νίκος Ζαχαριάδης (Ριζοσπάστης, 12 Ιουλίου 1935).

Το φύλλο αυτό δεν υπάρχει στην Εθνική ψηφιακή βιβλιοθήκη παρόλο που υπάρχει το φύλλο της προηγούμενης ημέρας της επόμενης, και όλων των υπολοίπων ημερών μέχρι το τέλος του μήνα

Στο φύλλο της 26 Νοεμβρίου του 1929 ο ριζοσπάστης κάνει αναφορά στον Χρυσόστομο Σμύρνης, ο οποίος σημειωτέον είναι από τους ελάχιστους ορθόδοξους, που μπορεί κανείς ως Έλλην, να του βγάλει το καπέλο και να τον τιμά ως ήρωα, διότι δεν έφυγε όταν πέθαινε ο Ελληνισμός στην Μικρά Ασία (ενώ είχε την δυνατότητα) αλλά έμεινε και πέθανε.

λέει το κείμενο “το πρωί της Κυριακής οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού ήχησαν πένθημα, δίνοντας το σύνθημα της γενικής κινητοποίησης: Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Στρατηγοί, Ναύαρχοι, Αξιωματικοί, Παπάδες, στρατός, αστυνομία, πόρνες, όλο το σκυλολόι της Μπουρζουαζίας κατέκλεισε το “ιερό” ναό. Επρόκειτο να γίνει το μνημόσυνο του“εθνομάρτυρος” μητροπολίτου Σμύρνης”

…πόρνες σκυλολόι και εισαγωγικά στο “εθνομάρτυρος”…(!)

“Το μνημόσυνο του Χρυσόστομου του ΠΡΑΧΤΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ και ιδιαίτερα η καμπάνια που ξεσήκωσε η Μπουρζουαζία…”

…πράκτορα της Ελληνικής Μπουρζουαζίας…(!)

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το PDF σε μεγάλη ανάλυση

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το PDF σε μεγάλη ανάλυση

“Κων/πολις 23 Νοεμβρίου. Ο Τουρκικός τύπος σχολίασε ζωηρώς το μνημόσυνο του Χρυσόστομου παρατηρεί ότι η εξομάλυνσις των εκκρεμών ΕλληνοΤουρκικών ζητημάτων και ο τρόπος με τον οποίον γίνονται τα μνημόσυνα εις ολόκληρον την Ελλάδα εις μνήμην του Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσόστομου είναι ασυμβίβαστος με την προσπάθεια της συνεννοήσεως “

ΔΗΛΑΔΗ οι κακοί Έλληνες που τιμούν αυτόν που πέθανε επάνω στα Ελληνικά Εδάφη, προκαλούν πρόβλημα στους καλούς Τούρκους που προσπαθούν για την ειρήνη, ασχέτως ότι μόλις έγινε πόλεμος και πήρανε τα δικά μας εδάφη…

αυτό σας θυμίζει πρακτικές του σήμερα με την Τουρκία και το αιγαίο και την Θράκη;

αυτό σας θυμίζει πρακτικές του σήμερα με την Μακεδονία και τους Σκοπιανούς;

₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ₪₪₪₪₪

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.