Το καλοκαίρι της ευρωπαϊκής διάλυσης…


Το καλοκαίρι του 2012 μπορεί να αποδειχθεί το τέλος του δρόμου για την Ευρωζώνη με τη σημερινή της μορφή.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί την κρίση που προκάλεσαν οι δεκαετίες φαυλότητας και αναποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην Ισπανία παρατηρείται δημοσιονομική και οικονομική αποσταθεροποίηση ενώ στην Ιταλία το πείραμα Μόντι οδηγείται στην αποτυχία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προωθείται η διχοτόμηση της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά το κόστος τουχρήματος. Οι νότιες και προβληματικές χώρες-μέλη βρίσκονται αντιμέτωπες με ολοένα υψηλότερο κόστος του χρήματος ενώ οι περισσότερο αναπτυγμένες, όπως η Γερμανία, μετατρέπονται σε “καταφύγια” επενδυτών με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν περίπου μηδενικά επιτόκια δανεισμού. Με τον τρόπο αυτόμεγαλώνει συνεχώς η απόσταση που χωρίζει τον προβληματικό Νότο από τον ευρωπαϊκό Βορρά και η Ευρωζώνη χάνει την λειτουργική και πολιτική της ενότητα.

Η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης ενισχύει την δυναμική απόλυτης περιθωριοποίησης ή και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

citypress.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.