Γερμανία: Υποβάθμιση των προοπτικών 6 ομόσπονδων κρατιδίων από Moody’s…


Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην 17μελή Ευρωζώνη.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι μείωσε την εκτίμησή του για την προοπτική των έξι ομόσπονδων κρατιδίων από «σταθερή» σε «αρνητική».

Σε αυτά περιλαμβάνονται τρία βιομηχανικά κρατίδια-κλειδιά, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Υποβαθμίστηκε επίσης η προοπτική του Βερολίνου, του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Η ανακοίνωση του Moody’s ακολουθεί εκείνη της Δευτέρας, όταν είχε μειώσει την προοπτική του ομοσπονδιακού κράτους της Γερμανίας επίσης από σταθερή σε αρνητική.

Η Γερμανία, που έχει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, είναι μια από τις μόλις τρεις χώρες της 17μελούς ευρωζώνης που διατηρούν την βέλτιστη δυνατή αξιολόγηση από τους οίκους, το τριπλό A.

Πάντως, οι επενδυτές εμφανίστηκαν να αδιαφορούν για τις υποβαθμίσεις, με τις μετοχές στο χρηματιστήριο στην Φρανκφούρτη να κινούνται ανοδικά (+0,2%) και την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου να κινείται επίσης ανοδικά (+0,3%, στο 1,2095).

kathimerini.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.