Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αιδώς Αργείοι! (ΒΙΝΤΕΟ: Η Βούλα Παπαχρήστου είναι «ρατσίστρια» όσο ο Γιώργος Ζαμπέτας…)


Μια άποψη λέει ότι η αιδώς υπάρχει για να ελέγχει τη συνείδηση των ανθρώπων, ώστε αυτοί να πράττουν το ορθό και το δίκαιο. Δυστυχώς, όμως, τούτο το χάρισμα της αιδούς φαίνεται να απουσιάζει από τα άτομα εκείνα που απαρτίζουν τηνΕλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τα οποία συμφώνησαν ελαφρά τη καρδία για τον αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.Με παιδαριώδες πρόσχημα το «ρατσισμό» που της διέγνωσαν διαβάζοντας ένα και μόνο σχόλιο που αντέγραψε η ίδια σε προσωπική (μη μαζική) κοινωνική διαδικτυακή υπηρεσία – στο twitter της.

Οι ιεροεξεταστές της ΕΟΕ, διυλίζοντας τον κώνωπα (του δυτικού Νείλου…), αποφάσισαν με συνοπτικές κι άκρως αντιδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να καλέσουν σε απολογία την Ελληνίδα αθλήτρια, να την αποκλείσουν από το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με αφορμή ένα ανέκδοτο που κάποιοι τελείως υποκειμενικά ή εμπαθώς λογόκριναν ως «ρατσιστικό».  Μάλιστα, χωρίς καν να της αναγνωρίζουν το δικαίωμα της έφεσης.Δηλαδή, οι άνθρωποι της επιτροπής «υπερασπίστηκαν» τις «Ολυμπιακές Αξίες» εφαρμόζοντας άνευ προηγουμένου – απαράδεκτο δεσποτισμό μεσαιωνικού τύπου…

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: «Πήραμε αυτή την απόφαση για να αποτρέψουμε την επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας». Όμως, μάλλον το αντίθετο συνέβη κι έτσι ο πρόεδρος είναι υπόλογος για το διασυρμό της Ελλάδας και της Ελληνίδας αθλήτριας. Επίσης, ευθύνεται για την ψυχολογική αναστάτωση, που δημιούργησε η άδικη απόφαση της επιτροπής, στην ελληνική αποστολή των αθλητών που βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο.

Πλέον, ο Σπύρος Καπράλος θα πρέπει να εξηγήσει σε όλους τους νοήμονες ανθρώπους γιατί υιοθετήθηκε τόσο εύκολα μια καταγγελία για ένα ανούσιο ζήτημα, που είναι πασιφανές ότι δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του ρατσισμού (ούτε λογικά, ούτε νομικά, ούτε κοινωνιολογικά, ούτε ιδεολογικά). Διότι, η καταγγελία αυτή μπορεί να υποκρύπτει: προσωπικές, πολιτικές – κομματικές, αθλητικές ή άλλες διαφορές. Χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο η αθλήτρια να έπεσε θύμα «εταιρικών» κέντρων που επιθυμούν διακαώς την αμαύρωση της εικόνας της Ελλάδας και σε αυτήν την Ολυμπιάδα.

Οι χειρισμοί της ΕΟΕ έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη της Ελλάδας, διότι διαπιστώνεται για πολλοστή φορά ότι ακατάλληλα πρόσωπα, που βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα, πλήττουν το κύρος και τα συμφέροντα της χώρας με την αποδεδειγμένηανικανότητά τους να διαχειριστούν και τις πιο απλές κρίσεις.

Το θέμα γίνεται ιδιαιτέρως σοβαρό, αν αναλογιστούμε το δεδομένο της υποταγής του αθλητισμού στο πολιτικό παιχνίδι: είτε το διακρατικό, είτε το εγχώριο.

Για τους ανθρώπους της ΕΟΕ δεν υπάρχουν περιθώρια: (α) Ή θα αποδείξουν την κατηγορία του ρατσισμού σε δικαστήριο, με μήνυση κατά της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, επικαλούμενοι τις αντιρατσιστικές διατάξεις, (β) Ή θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη για να διαπιστωθεί αν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες για τον αποκλεισμό της αθλήτριας ή αυθαιρέτησαν σε βάρος της. Όπως, κι αν με τις ενέργειές τους έβλαψαν (ή δεν έβλαψαν) τη χώρα ή/και την ολυμπιακή αποστολή των Ελλήνων αθλητών.

Η αλαζονεία των υπευθύνων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι έχοντας όλα τα ΜΜΕ στο πλευρό τους προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα και την κοινή λογική, εφαρμόζοντας δεσποτισμό, ήδη κατακρίνεται εντονότατα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Οι πολίτες γνωρίσουν: Άτομα που δεν διέπονται από δημοκρατικότητα δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι υπηρετούν αυθεντικά τα αθλητικά ιδεώδη, με το νόημα που έδιναν σε αυτά οι Έλληνες της αρχαιότητας. Το μόνο που επιβεβαιώνουν με τις αντιδημοκρατικές και αντι-ελληνικές πρακτικές τους είναι η συμβολή τους στην περαιτέρω αλλοίωση του αθλητικού ιδεώδους που παρατηρείται στη σύγχρονη εποχή.

ΌΧΙ στον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου!

massmedia-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

6 ἀπαντήσεις στὸ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αιδώς Αργείοι! (ΒΙΝΤΕΟ: Η Βούλα Παπαχρήστου είναι «ρατσίστρια» όσο ο Γιώργος Ζαμπέτας…)

 1. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  Μία ερώτηση και Δέν θα σας ενοχλήσω αλλο ……………

  Στην ΕΟΕ στο παρελθόν δεν ηταν……………… ο κ.Μ.Κυριακού ?;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Kynorodi γράφει:

  Εκείνο που συγκίνησε εμένα είναι το “Βούλα πήδα πάνω από τη λάσπη” ! Αυτό είναι το πραγματικό ΧΡΥΣΟ μετάλλιο όλων των ΑΓΩΝΩΝ (race/gara) και όχι το ευτελές των ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (game/gioco) που ονόμασαν Ολυμπιακά.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ newneuromancer γράφει:

   Σωστότατη η παρατήρησή σου. Μου έρχεται να συμπληρώσω τον ορισμό που προκύπτει για την λέξη αθλητής (athlete): Αφού δεν αναγνωρίζεται πλέον ο «άθλος» – ο «αγών» – το «αγώνισμα» αλλά το «παιχνίδι», τότε δεν μιλάμε για «αθλητές» αλλά για «παίχτες» (gamers ή players).

   Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Dimitris Stathakis γράφει:

  Έχω την εντύπωση πως η διαδικασία αποβολής της δεν είναι νόμιμη και αν πάει δικαστικώς θα τους χορέψει στο ταψί

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ newneuromancer γράφει:

   Είναι απόλυτος παράνομος ο αποκλεισμός και για αυτό θα πρέπει να πάψουν οι συγγνώμες και να αρχίσουν οι αγωγές!

   Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της… Αν το κάνει θα είμαστε δίπλα της, όποιον πόλεμο κι αν της κάνουν τα καραδιαπλεκόμενα ΜΜΕ.

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.