Γερμανικά ΜΜΕ: “Ας σταματήσουμε τα σχόλια περί των Ελλήνων και τεμπελιάς”


ImageΜία «διάγνωση» του προβλήματος χρέους της Ελλάδας επιχειρεί στις οικονομικές της σελίδες η Zeit, καλώντας τους Γερμανούς να σταματήσουν τα περί ελληνικής τεμπελιάς. Η εβδομαδιαία εφημερίδα αναφέρεται στα ατού της Ελλάδας συγκαταλέγοντας σε αυτά τον ισχυρό τουρισμό, τις ενισχυμένες εξαγωγές ελληνικών προϊόντων όπως ελιές, καπνός και κρασί και τον ακμαίο κλάδο της ναυτιλίας. Στις αδυναμίες της Ελλάδας συγκαταλέγει την πενταετία οικονομικής ύφεσης, το αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον και τη σχεδόν ανύπαρκτη βιομηχανία.

Η εφημερίδα εντοπίζει ένα, κατά τη γνώμη της, ενδιαφέρον στοιχείο: «Την ώρα που η μεσαία τάξη και οι φτωχοί έπρεπε να υποστούν δραματικές περικοπές, οι πλούσιοι της Ελλάδας τις απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Έτσι το δημόσιο ταμείο έχει ετήσιες απώλειες 40 έως 45 δισ. ευρώ εξαιτίας της φοροδιαφυγής. Το μισό αυτού του ποσού θα επαρκούσε για να επαναφέρει ως ένα βαθμό τη χώρα σε ορθή πορεία».

Σύμφωνα με τη Deutche Welle το δημοσίευμα καταλήγει με δύο συμβουλές. Προτρέπει τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν την ιστορική προσφορά της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα συνιστά να σταματήσουν οριστικά τα όποια σχόλια περί ελληνικής τεμπελιάς, καθώς οι Έλληνες εργάζονται στατιστικά περίπου 44 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ οι Γερμανοί μόνο 41!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.