Η Ελλάδα μικραίνει…


Αφού από τις 27 Μαρτίου 2012 είχατε διαβάσει στο blog το άρθρο με τίτλο “«Λευκή» γενοκτονία του ελληνικού λαού δείχνει η απογραφή του 2011” ήρθε και η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για να επιβεβαιώσει με τον πιο σαφή τρόπο τα συμπεράσματα που είχαμε δημοσιεύσει, αλλά και να βυθίσει ακόμα πιο χαμηλά τα πραγματικά πληθυσμιακά δεδομένα.

Ένα σχετικό σημερινό άρθρο από την iefimerida γράφει:

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού της Ελλάδας, αφού δείχνουν πως η χώρα μας μικραίνει. Oπως προκύπτει η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη δημογραφική δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τον Eμφύλιο.

Ο νόμιμος πληθυσμός στην Ελλάδα είναι 9.903.268 πολίτες, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται πως στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.

Η οικονομική κρίση που χτύπησε την χώρα είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία διετία Έλληνες, αλλά και νόμιμοι αλλοδαποί που έμεναν εδώ, να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των θανάτων εμφάνιζε αυξητικές τάσεις, ενώ οι γεννήσεις ήταν αντιστρόφως ανάλογες.

Οι αριθμοί μιλούν πλέον από μόνοι τους αφού ακόμα και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια. Ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί , ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του νόμιμου πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Στο νόμιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Τώρα σε ότι αφορά κατανομή του πληθυσμού, οι περισσότεροι κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών καταγράφηκαν 750.982 κάτοικοι, στον Δήμο Αθηναίων 467.108 άτομα. Στην Περιφερειακή Ενότητα του Πειραιά 394.454 άτομα, Θεσσαλονίκης 878.194 άτομα. Μεταξύ των άλλων Περιφερειών της χώρας, μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται στην Αχαΐα (291.461), στο Ηράκλειο Κρήτης (279.833), στη Λάρισα (275.921) και στην Αιτωλοακαρνανία (252.004).

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η Ελλάδα μικραίνει…

 1. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  ειναι ….ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ.οτι η χώρα μας με ρυθμούς Bestenskylialesten…δέχεται απο την μια την Κάθοδο των δεκα μοιρίων – Υποβάθμιση και την δημιουργία νέου¨…”κράτους εν κράτει” του Alodapistan….και απο την άλλη την υπαρκτή ανεργία. Ανεργία η οποία διώχνει τα παιδιά της και διευρύνει την Ανισότητα.
  Οσων αφορά τους νόμιμους αλλοδαπούς που έμεναν εδω σίγουρα εργαζόμενοι και ιδιαίτερα το διάστημα της Εργοληπτικής Ολυμπιάδας και του κατασκευαστικού Μπούμ και που ενα ποσοστό έφυγε ως ισχυρίζεστε……….σήμερα αντικαταστάθηκαν απο την αθρόα διασυνοριακή εισβολή αλλοδαπών – ανειδίκευτων – άνεργων και των οικογενειών .τους …μέσω Τουρκίας.
  Αλλοδαποί που σε ακραίες περιπτώσεις με την ανοχή πάντα της Πολιτείας….βρίσκουν κατάλλυμα για διανυκτέρευση ακόμη και στην δασική έκταση του Πεδίου του Αρεως.

  Και φυσικά όλα αυτά αφου πολλαπλώς εχουν ειπωθεί ειναι αδιαμφησβήτητα οι στόχοι των ΜΚΟ…της Νέας Τάξης Πραγμάτων και η αιτιολόγηση για ένταξη στο….. Παγκοσμιοποιμένο Club της Φτώχειας.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.