Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ!


ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΙΡΙΑ!
Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αφήνουν αμφιβολίεςόσων αφορά στο ρόλο που μπορεί να παίξει η ΕΚΤ στην ανάσχεση της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο Ντράγκι δήλωσε ότι ”το διοικητικό συμβούλιο, σε συμφωνία με την εντολή του να διατηρήσει την σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα και με διατήρηση της ανεξαρτησίας του να καθορίζει τη νομισματική πολιτική,ενδέχεταινα προχωρήσει σε άμεσες πράξεις ανοιχτής αγοράς, μεγέθους επαρκούς για να επιτύχει το στόχο του”. Δήλωση που προφανώς υπολείπεται σε… σαφήνεια σε σχέση με όσα ανέμεναν επενδυτές και αναλυτές.

«Οι προσδοκίες για γενναία δράση της ΕΚΤ είναι υψηλές, το ίδιο και ο κίνδυνος απογοήτευσης», σχολίαζε νωρίτερα αναλυτής της Credit Agricole Corporate & Investment Bank.

Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα1,22 δολάρια. Η αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν άμεση. Ο γερμανικός DAX 30 κινείται στο -2,04%ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό 2,05%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,80%.

Μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν η ισπανική και η ιταλική οικονομία. Τα επιτόκια δανεισμού για τις 3 κατηγορίες ισπανικών τίτλων που δημοπρατήθηκαν σήμερα (2/8) κινήθηκαν ανοδικά. Το ποσό που αντλήθηκε ήταν 3,132 δισ. ευρώ και το επιτόκιο για τα 2ετή ομόλογα έφτασε το 4,77%(από 3,59%), για τα 4ετή ομόλογα έφτασε το 5,97% (από 5,53%) και για τα 10ετή ομόλογα ξεπέρασε  το 7% (από 6,43%).Το επιτόκιο δανεισμού τουΙταλικού δεκαετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο και έφτασε, το 6,15%.

Την ίδια στιγμή ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε απώλειες 4,91%, ο ιταλικόςFTSEMIB υποχωρεί 2,51%, ενώ ο ελβετικός SMI κινείται στο +0,46%.

Η δραματική θέση της Ισπανικής οικονομία επιδεινώνεται από ένα ακόμα στοιχείο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας.41 δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από την Ισπανία μόνο τον Μάιο, ποσά που είχαν τη μορφή επενδύσεωνκαταθέσεων και πιστώσεων.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.